TO JE SVE, ALI NIKAKO SPORT: Fudbaler Partizana vređan na rasnoj osnovi

Kruševačkom Napretku, posle meča sa Partizanom, prete sankcije. Razlog – u duelu sa crno-belima nekoliko puta ponovljeni rasistički uzvici.

Službena lica, kako saznajemo, evidentirala su u izveštajima ispoljene oblike verbalnog rasizma sa tribina i o ovom slučaju, posle prijave direktora takmičenja Zajednice klubova Super i Prve lige Aleksandra Pivića, odlučivaće Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

Incident na stadionu „Mladost“ nije bio izolovan. Naprotiv, od „navijača“, stacionarnih među najvatrenijim pristalicama Napretka, nekoliko puta se čulo oponašanje majmunskih krika, u trenucima kad je loptu imao Fuseni Dijabate.


Prvotimac Partizana i čovek odluke na kruševačkom meču nije mnogo obraćao pažnju na uvrede tokom meča, ali jeste Bibras Natho. Kapiten crno-belih obratio se sudiji Milanu Mitiću i skrenuo pažnju na ponašanje „navijača“ Napretka, smeštenih iza gola.

Delegat Branislav Pandurov, posle svega, prijavio je u izveštajima incidentne situacije. Posle objave snimka na društvenim mrežama slučaj je dobio drugačiju dimenziju. Odluka ekspreditivnog disciplinskog organa, na čijem čelu se godinama nalazi beskompromisni sudija Ivan Nikolić, očekuje se iduće nedelje…

Saznajemo da se uoči meča vodila živa diplomatska aktivnost o odlaganju susreta između Napretka i Partizana. Navodno, crno-beli su insistirali na novom terminu, ali su ostali akteri, uz ključan stav takmičarskih organa zahtevali da se utakmica igra. U slučaju presedana, sasvim izvesno, već na startu sezone slične odluke pratile bi i ostale stadione. A, u nedostatku termina i uslovima skučenog kalendara, sasvim izvesno, superligaško takmičenje zabasalo bi u polje novih ratova i priča o neregularnosti.

Click Here To Join Native Media

 


Zima se probudila, drugi zimski vikend već je pred vratima…

Be the first to comment on "TO JE SVE, ALI NIKAKO SPORT: Fudbaler Partizana vređan na rasnoj osnovi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*