KAKVA ČAST ZA CRNO-BELE: Fuenlabradina hala nosiće ime Partizana!

Velika čast za crno-bele.

U Fuenlabradi niče novi sportski kompleks koji će dobiti ime po Partizanu, koji je u tom španskom gradu ispisao najsvetlije stranice svoje istorije.

Fudbalski stadion u tom gradu se zove „Fernando Tores”, a košarkaška dvorana „Fernando Martin”, a pridružiće im se kompleks nazvan po srpskom timu.


„Želimo da realizujemo tu ideju sklopu obeležavanja tridesete godišnjice uspeha Partizana. Budući da se sportska hala u kojoj igramo zove ‘Fernando Martin’, a fudbalski stadion ‘Fernando Tores’, voleli bismo da neki sportski objekat dobije ime ‘Partizan’“, rekao je predsednik KK Fuenlabrada Hose Kintana Vijar, a prenosi „Sport Klub“.

Time će gradonačelnik Fuenlabrade 1992. godine obeležiti 30 godina od kako su se crno-beli popeli na evropski tron.

Podsetimo, Partizan je zbog rata u bivšoj Jugoslaviji morao da pronađe halu u kojoj će igrati domaće utakmice, a izbor je spao na Fuenlabradu.

„Kada je Partizan došao da igra kod nas, postojala je lokalna košarkaška liga u kojoj su manje-više igrali veterani, nije bilo poluprofesionalne niti profesionalne ekipe. Tada još nisu postojale ni škole košarke u kojima bi dečaci i devojčice mogli da treniraju. Mnoge stvari u gradu su tek počinjale da se razvijaju. Bilo je to vreme izrade novih planova za grad čiji je broj stanovnika neprestano rastao. Hala sportova ‘Fernando Martin’ bila je tek sagrađena i hteli smo da dobije određenu namenu, pa smo mislili da je igranje utakmica Kupa evropskih šampiona u košarci, današnje Evrolige, odlična prilika za to“, prisećao se Kintana Vijar.

Ono što će zauvek ostati jeste veza između dva kluba, ovekovečena u nazivu koji su crno-beli nosili kada su slavili na finalnom turniru u Istanbulu – Partizan iz Fuenlabrade.

 


Be the first to comment on "KAKVA ČAST ZA CRNO-BELE: Fuenlabradina hala nosiće ime Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*