LJUBIMAC GROBARA UBEĐEN: Partizan ide do finala Lige konferencija!

FOTO: FK Partizan

Partizan je u dvomeču oba puta savladao Spartu iz Praga i zasluženo se plasirao među 16 najboljih timova Lige konferencija.

Aleksandar Mitrović je pre nekoliko meseci izjavio da njegovi crno-beli mogu do finala Lige konferencija, a taj stav i dalje nije promenio.

– Ostajem pri onom što sam kazao, Partizan može do finala Lige konferencije. Kao Partizanovo dete učen sam da stremim najvišim ciljevima. Nama su trofeji obaveza u svakom takmičenju u kome se pojavimo. Tako smo vaspitavani od malena i to se ne menja bez obzira na godine, rivala ili status. Čak i da smo se plasirali u Ligu šampiona opet bih isto govorio. Pogotovo u Ligi konferencija, gde razlike među ekipama nisu drastične. Stvarno svako svakog može da pobedi, tu vidim šansu Partizana – rekao je najbolji napadač Čempionšipa za Mozzartsport.


Partizan će u petak u 13 časova saznati ime rivala u osmini finala.

– Nijedan tim me tokom ove sezone nije uverio da toliko odskače kvalitetom da bi mogao bez problema da nas savlada. Naravno, reč je o sjajnim ekipama, ali i Partizan je toliko napredovao, može ravnopravno da se takmiči sa mnogima. Osim toga, igraju se samo dve utakmice. Sve je moguće – smatra Mitrović.

Napadač Fulama kao glavnog „krivca“ za neverovatne rezultate crno-belih vidi Aleksandra Stanojevića.

– Sve što vidimo ove sezone posledica je njegovog rada. Tačno se primećuje trenerski pečat. Ovaj Partizan je prototip Stanojevićevog fudbalskog opredeljenja: stabilan, agresivan, intenzivan, takmičarski nastrojen. Demonstrirao je značenje pojma „čvrsta ruka“. I da, ponoviću, uveren sam da može do finala Lige konferencije. Što da ne? Moramo da verujemo. Znam, možda mu nije bilo pravo posle moje prve prognoze, ali ga i tu razumem, želeo je da rastereti ekipu, fokusira se na prvi naredni meč, što je princip koji uvek daje rezultat.

Za kraj, prokomentarisao je i predstojeći 166. večiti derbi, koji se u nedelju od 18 časova igra na stadionu Rajko Mitić.

– Biće sjajan fudbal, bar se nadam na osnovu činjenice da će s prvi put otkako ja pratim fudbal sresti dva učesnika prolećne faze evropskih kupova. U situaciji smo da se odmaknemo na osam bodova prednosti, a to bi mogla da bude velika prednost. Kako u borbi za titulu, tako i kasnijim fazama Lige konferencije, da igra komotnije, bez straha da će ga to koštati u prvenstvu – zaključio je popularni Mitrogol u razgovoru za Mozzartsport.


Be the first to comment on "LJUBIMAC GROBARA UBEĐEN: Partizan ide do finala Lige konferencija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*