GORI MARAKANA: Reprezentativac Urugvaja STIŽE u Zvezdu!

Crvena zvezda je čini se konačno pronašla pojačanje na poziciji desnog beka.

Kao što smo već pisali Dejan Stanković je stopirao dolazak Kristijana Pićinija, ali su crveno-beli ubrzo našli novo rešenje.

Kako prenosi Srpski telegraf desni bek urugvajskog giganta Penjarola Đovani Gonzales na korak je od prelaska u Crvenu zvezdu.


Urugvajac ima 27 godina i na Marakanu bi stigao kao slobodan fudbaler, pošto mu 31. decembra ističe ugovor sa Penjarolom.

Razgovori sportskog sektora tima s Marakane i defanzivca počeli su pre nedelju dana, a trenutno se završavaju sitnice u ugovoru i ozvaničenje bi moglo da usledi već na početku 2022.

Đovani je i reprezentativac „urusa“ i od debija 2019. upisao je 16 nastupa, a samo ove godine osam mečeva. Gonzales je karijeru počeo u River plejtu iz Montevidea, a 2018, takođe kao slobodan igrač, otišao je u Penjarol, za koji je do sada odigrao 100 utakmica i postigao pet golova.

Kada govorimo o tekućoj sezoni, desni bek je u svim takmičenjima bio na terenu 2.910 minuta u 36 utakmica, uz jedan gol i osam asistencija.

Podsetimo, Crvena zvezda je kroz istoriju imala veliki broj fudbalera iz zemalja Južne Amerike poput Brazila, Argentine, Kolumbije, Ekvadora i Perua, ali nikada iz Urugvaja.

 


Be the first to comment on "GORI MARAKANA: Reprezentativac Urugvaja STIŽE u Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*