IZBORI U ZVEZDI: Grof Božović se vraća na Marakanu?

Od 22. do 24. maja u Zvezdi se održavaju izbori za Skupštinu kluba.

Na njima će biti odabrano 36 kandidata, a danas je zaključen spisak kandidata, gde je i mnogo poznatih imena.

Među kandidatima je i bivši trener crveno-belih Miodrag Grof Božović. Od bivših igrača Zvezde tu su i Zdravko Borovnica, Ratomir Dujković, Stanislav Karasi, Vojin Lazarević, Vladimir Petrović Pižon, Zoran Filipović, Dragan Džajić Boško Đurovski i Miloš Šestić.

Od poznatih ličnosti, kao kandidati su se prijavili glumci Viktor Savić, Aleksandar Radojičić i Miloš Petrović Tropejc, kao i pevači Marinko Rokvić i Zoran Kiki Lesendrić.

Ukupno je prijavljeno 59 kandidata, od kojih će 36 biti odabrano, kao što smo već i naveli.

Skupština Crvene zvezde ima ukupno 70 članova, 36 se biraju na izborima, a preostala 34 člana delegiraju SD Crvena zvezda (3), Sekcija veterana (8), Zaposleni u Klubu (3), Predstavnici sponzora (2), Udruženja navijača (15), Srpska akademija nauka i umetnosti (1), Srpska pravoslavna crkva (1), Beogradski univerzitet (1).

Pravo glasa na ovim izborima imaju svi punoletni članovi sa aktivnim članstvom na dan raspisivanja izbora, 29. aprila 2021. To su članovi rođeni 29. aprila 2003. ili ranije koji imaju plaćenu članarinu za ovu sezonu.

Svaki član koji se nalazi na biračkom spisku glasa lično, jednom, za određeni broj kandidata za izborne članove Skupštine u zavisnosti od svog članskog staža. Članski staž predstavlja broj godina u kojima je član imao aktivno članstvo u Zvezdi.

Članovi kluba sa pet ili više godina članskog staža kao i počasni članovi kluba mogu glasati za maksimalno 36 kandidata. Članovi kluba sa četiri ili manje godina članskog staža mogu glasati za maksimalno 18 kandidata.

Be the first to comment on "IZBORI U ZVEZDI: Grof Božović se vraća na Marakanu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*