ĐOKOVIĆ SRBIJU STAVIO NA TENISKU MAPU: WTA turnir stiže u Beograd!

Posle ATP turnira Beograd i Srbija dobijaju i WTA turnir.

Dobro obavešteni italijanski novinar Luka Fiorino objavio je da će WTA turnir održati u Beogradu i to sa početkom 16. maja.

– WTA Beograd, nagradni fond 235 hiljada dolara. Novi turnir je stavljen u WTA kalendar. Događaj će početi 16. maja, iste nedelje kada i turnir u Strazburu – napisao je Fiorini na Tviteru.

Prestonica Srbije nikada nije imala ženski elitni turnir, uglavnom su se igrali čelendžeri i ITF takmičenja, a ove godine, najviše zahvaljujući Novaku Đokoviću, gledaćemo i neke od najboljih teniserki sveta.

Turnir će se igrati za 250 poena, pa ne treba očekivati najbolje teniserke sveta u Beogradu, ali svakako će biti respektabilan spisak učesnica.

Od srpskih teniserki očekuje se da će učestvovati Nina Stojanović, 95. igračica sveta, Olga Danilović, 160. na VTA listi, a mogli bismo da vidimo i Nataliju Kostić, Ivanu Jorović, Aleksandru Krunić, Jovanu Jović…

WTA turnir u Beogradu održaće se nedelju dana pre početka Rolan Garosa.

Još se čeka zvanična potvrda od strane VTA, a o želji da Beograd bude domaćin ženskog elitnog turnira pričao je Novak Đoković prošle godine na Adrija turu.

– Mi ćemo se potruditi, da sa TSS, da dovedemo muški i ženski turnir u Beograd. Imamo to kao želju i cilj, a koliko je to moguće zavisi od različitih faktora.

Be the first to comment on "ĐOKOVIĆ SRBIJU STAVIO NA TENISKU MAPU: WTA turnir stiže u Beograd!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*