CRVENO-BELI U PROBLEMU: Najveći promašaj odlučio da TUŽI Zvezdu zbog neisplaćenih zarada!

Vladan Lukić Marakana

Radživ van La Para je u Crvenu zvezdu stigao kao veliko pojačanje sa Premijerligaškim iskustvom.

Zvezda je Holanđanina platila Hadersfildu 1.200.000 evra, a njemu je dala platu od 600.000 evropskih novčanica.

Ipak, Van La Para se pokazao kao jedan od najvećih promašaja u istoriji Crvene zvezde.

FOTO: FK Crvena zvezda

Uspeo je da sakupi 11 mečeva u crveno-belom dresu, a gol je postigao samo protiv niželigaša iz Trepče, dok je jedinu asistenciju upisao protiv nejake Mačve u Superligi Srbije.

Holanđanin je u izjavi za tamošnje medije otkrio da je razlog njegovih katastrofalnih partija taj što mu je Crvena zvezda dugovala novac, tačnije da mu je uplatila samo prvu platu.

– Živeo sam lepo u centru Beograda. Stari grad, ali veoma lep i živahan u svakom pogledu. Posle dve nedelje sam bio starter protiv Bajerna iz Minhena i odigrao sam svih 90 minuta. Plata za prvi mesec mi je uredno legla – kazao je Van La Para.

Ispostavilo se da je to bio jedini novac koji sam dobio tokom mog boravka tamo. To je i bio razlog zašto sam otišao posle šest meseci. Posle eliminacije iz Lige šampiona klub je uradio sve što je mogao da me usmeri ka izlazu. Trenirao sam sa prvim timom, ali sam samo samostalno trčao krugove po terenu. Znao sam da više ništa tu ne mogu da postignem. Sama liga nije ništa posebno, svake godine Zvezda postane šampion sa “dva prsta u nosu”.

Van La Para trenutno nastupa za nemački Vurburger, a Zvezdi preti tužbom.

Posle pregovora, razišli smo se u aprilu 2020. godine. Razblažio sam vino sa vodom i ponudio da mi isplate samo platu za prvu godinu. Uštedeo sam im novac za dve godine plate. Nisu hteli ni da čuju za to. Na kraju smo se dogovorili za osam mesečnih plata. Prvu ratu su mi isplatili, drugu još nisu. Sada će FIFA da se pobrine za to – zaključio je Van La Para.

Be the first to comment on "CRVENO-BELI U PROBLEMU: Najveći promašaj odlučio da TUŽI Zvezdu zbog neisplaćenih zarada!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*