PARTIZANOV PRAVI POTEZ: Evo zašto je Zoran Savić najbolje rešenje za mesto SD!

Zoran Savić-Sportski direktor-Partizan-Savić-KK Partizan
FOTO: Youtube.com/printscreen

Zoran Savić će uskoro postati novi sportski direktor košarkaškog kluba Partizan.

Njegova igračka karijera poznataj je već mnogima. Igrao je za Jugoplastiku, POP 84, Barselonu, PAOK, Real Madrid, Virtus, Efes, Barselonu i Fortitudo iz Bolonje. Tri puta osvajao je Evroligu, a sa reprezentaciom Jugoslavije tri puta je bio prvak Evrope, jednom šampion sveta, a sa Olimpijskih igara ima srebrnu medalju.

Ipak, mi nećemo o Savovićevoj impozantnoj karijeri, već o onome što Partizan čeka kad on krene u svoj direktorski posao.

Odmah po završetku karijere 2002. godine Savić postaje generalni menadžer Fortituda i odmah kreće da donosi velike uspehe italijanskom gigantu.

Za tri godine po Savićevom menadžerskom palicom slavni klub iz Bolonje osvojio je jednu titulu, ali je stigao i do finala Evrolige 2004. godine gde ga je pobedio tada ultra-snažni Makabi iz Tel Aviva.

Savić je napustio Fortitudo koji je bio izbačen iz italijanskog prevnestva, posle toga prešao je u Barselonu gde je od 2005. do 2008. radio, takođe, kao generalni menadžer.

On je u Kataloniji postavljao osnove na putu ka evropskoj titulu koju je Barsa na kraju osvojila 2010. godine u Parizu pod vođstvom Ćavija Paskvala. U periodu dok je Savić bio u Barsi, osvojen je Kup Kralja i otišlo se na F4 Evrolige.

Posle odlaska iz Barselone otvorio je menadžersku agenciju, a u žiži srpske javnosti bio je kada je na njegovog štićenika Vojislava Stojanovića uticao da iz Crvene zvezde pređe u italijansku Orlandinu, pa je bio na meti čelnika crveno-belih.

Sve u svemu Partizan je dobio najbolje moguće rešenje na mestu sportskog direktora. Savić je jednostavno sinonim za uspehe, a i veoma dobro mu ide u vraćanju posrnulih velikana na pravi put, kao što je uradio sa Barselonom.

Pored toga Zoran Savić je čovek koji ima veliki broj kontakata u košarkaškom svetu, i sa te strane crno-beli su dobili pravog čoveka za ovaj posao.

Ipak, on neće imati nimalo lak zadatak posle katastrofalne sezone koju su imali crno-beli, ali možda mu zbog toga i bude lakše da donese nove i dugoželjene uspehe Partizanu na radost njegovih vernih navijača koji su u poslednjih nekoliko meseci upali u stanje apatije kada je u pitanju njihov košarkaški klub.

Promocija Savića trebalo bi da bude održana u utorak, nezvanično saznajemo.

Be the first to comment on "PARTIZANOV PRAVI POTEZ: Evo zašto je Zoran Savić najbolje rešenje za mesto SD!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*