DALEKO LOŠIJE OD OČEKIVANOG: Ovo su brojke Filipovskog na klupi Partizana!

FOTO: FK Partizan

Vlado Šćepanović je vodio Partizan na početku sezone. Ipak, posle promenljivih rezultata crno-beli su odlučili da se raziđu sa legendarnim košarkašem.

Na njegovo mesto došao je Sašo Filipovski, koji je svakako iskusniji od Ščepanovića što se trenerskog posla tiče.

Ipak, ni slovenački stručnjak nije uspeo da donese neki veliki pomak u igri Partizana, a o tome govori i statistika. Filipovski je vodio 20 utakmica kao trener srpskog velikana i upisao je svega 10 pobeda, što je za klub Partizanovog renomea ispodprosečan rezultat.

Ono što je najveći problem jeste katastrofalni učinak u ABA ligi. Partizan od dolaska Filipovskog ima negativan skor od samo četiri pobede i sedam poraza. Treba napomenuti da je crno-belima upisana i pobeda od 20:0 nad Primorskom, koja je istupila iz lige, pa Filipovski pored četiri pobede na terenu ima i jednu van njega.

Početak je obećavao. Slovenac je u uvodna dva meča ABA lige upisao pobede protiv Zadra i Cibone, ali su usledili nesrećni neuspesi od Zvezde i Mornara. Kao da su ta dva meča i prelomila Partizanovu sezonu u ABA ligi, jer posle njih crno-beli više nisu ličili na sebe.

Što se tiče Evrokupa Filipovski tu stoji daleko bolje, na devet mečeva ima šest trijumfa i tri poraza, a pobedom nad Lokomotivom Partizan je istakao ozbiljnu kandidaturu za plasman među osam najboljih timova u ovom takmičenju. Pošto je jasno da je sezona u ABA ligi gotova za crno-bele, jedina šansa za spas leži upravo u Evrokupu.

Partizan sada ima kraću pauzu pred početak Kupa Radivoja Koraća koji se ove sezone igra u Novom Sadu. Crno-beli brane titulu.

Na kraju posle svega jasno je da Filipovski nije doneo Partizanu ono što se od njega očekivalo. Ipak, ukoliko nekako u Evrokupu crno-beli naprave neki epohalni rezultat sve ostalo bi moglo da padne u vodu.

Kako ste vi zadovoljni radom Saše Filipovskog?

Be the first to comment on "DALEKO LOŠIJE OD OČEKIVANOG: Ovo su brojke Filipovskog na klupi Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*