POALAKO ALI SIGURNO: Vojvodina se budi!

Vojvodina se definitivno polako budi. Nakon pobede protiv OKK Beograda na domaćem terenu pre dve nedelje, Lale su prethodnog vikenda uzele još jedan skalp i to prilično veliki, protiv Novog Pazara u Pendiku nakon dodatnih pet minuta košarke. U tako lepom raspoloženju, Novosađani dolaze u Pančevo gde će igrati protiv Tamiša kojeg muče brojne povrede i izostanci (Arena Sport 3, 18.00).

Košarkaši domaće ekipe su zbog svega toga platili ceh u poslednjem kolu protiv Dunava u Starim Banovcima. U goste su doputovali sa dva igrača manje, a tokom samog susreta povredili su se Marko Pavićević i Predrag Prlja, što je ukombinovano sa veoma brzih pet ličnih grešaka Alekse Čabrila dalo prilično očekivan poraz.

Daleko od toga da će Pančevci tek tako lako dopustiti Vojvodini da odnese novu pobedu. Naprotiv, iz Tamiša su još nakon tog poraza u Starim Banovcima naglasili da će se do samog kraja boriti za plasman u Superligu i da će susret protiv Vojvodine pokazati da su u tim nastojanjima izuzetno ozbiljni.

Sa druge strane, Lale su nakon katastrofalnog starta (poraz od 49 poena razlike protiv Dunava) i pet vezanih neuspeha, u minula dva vikenda vezali izuzetno važne pobede. Stoga, u daleko boljem raspoloženju i, što je najvažnije, van zone ispadanja dočekuju susret sa Pančevcima.

Naravno, od Pavela Lobareva se očekuje da pruži još jednu dobru partiju i faktički bude „iks faktor“ koji će povući Vojvodinu ka novoj pobedi u Košarkaškoj ligi Srbije. Sa druge strane, stvari bi mogao da pokrene Aleksa Čabrilo, koji je trenutno najbolji skakač u sastavu iz Pančeva sa 6,3 uhvaćenih lopti po utakmici.

Izvor: Mozzart sport

Be the first to comment on "POALAKO ALI SIGURNO: Vojvodina se budi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*