LENDEJL SE OPROSTIO OD PARTIZANA: Poznato i koliko su crno-beli zaradili na transferu!

Možda ne bez najboljeg, ali utisak je da Partizan ostaje bez najkonstantnijeg igrača kojeg je imao u protekloj sezoni. Samo nekoliko sati nakon što je Blic prvi pustio vest Žalgiris je na klupskom sajtu potvrdio: Džok Lendejl karijeru nastavlja u Litvaniji.

Nedugo potom je i Lendejl navijačima crno-belih uputio oproštajnu poruku na Instagramu.

“Očigledno se pojavila vest da je moja ruki sezona stigla do kraja. Mnogo sam zahvalan Partizanu što mi je dao priliku da počnem karijeru u jednoj od najboljih situacija na svetu. Stekao sam neke doživotne prijatelje u ovom timu i imao priliku da igram pred nekima od najboljih navijača na svetu! Energija je svaku utakmicu činila snažnom. Ne bih bio ni upola dobar igrač bez sve te podrške saigrača, kluba i navijača! Zbog svega toga zahvaljujem svima u Partizanu. Uvek ćete imati posebno mesto u mom srcu”, napisao je Lendejl, koji je ove sezone u Evrokupu u proseku beležio 11,2 poena i 6,5 skokova po meču, dok je u ABA ligi davao okruglo 12 koševa uz 5,6 skokova po utakmici.

Mnogo bitnije, poeni mladog Australijanca 0,2 sekunda pre kraja finala sa Crvenom zvezdom doneli su crno-belima trofej Kupa Radivoja Koraća.

A s obzirom na finansijsku situaciju u klubu možda i najbitnije je koliko će Lendejlov transfer doneti Partizanu. Australijanac je podsetimo imao ugovor na jednu plus jednu godinu, a prema saznanjima MOZZART Sporta u njemu je bila i otkupna klauzula postavljena na oko 250.000 evra.

Međutim, ona se odnosila samo na odlazak na kraju sezone, a kako ona još nije istekla jasno je da će Partizanu kapnuti i nešto malo preko. Da li se Lendejl možda odrekao jedne ili dve plate ili je Žalgiris bio nešto šire ruke nije nam još poznato, ali je najrealnija opcija da je Partizan na ovom transferu prihodovao između 250.000 i 300.000 evra.

Mozzartsport

Be the first to comment on "LENDEJL SE OPROSTIO OD PARTIZANA: Poznato i koliko su crno-beli zaradili na transferu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*