BIĆE TO PRAVI SPEKTAKL: Novaka u trećoj rundi čeka najmlađi teniser u Top 100, uspeo da pobedi i Nadala!

Novak Đoković se nije preterano namučio sa svojim starim znancem Žoom Vilfredom Congom (6:3 7:5 6:4) u drugom kolu Australijan opena, a njegov sledeći rival će biti Denis Šapovalov kanadska mlada nada tenisa.

Srpski as je favorit u meču, a Šapovalov je sada u situaciji u kojoj je Đoković bio pre 12 godina, kada se kao nova nadolazeća teniska zvezda, upravo u Melburnu, suočio sa tadašnjim brojem jedan Rodžerom Federerom.

„Džokerov“ sledeći rival predstavio se teniskoj publici 2017. godine, kada je u Kanadi savladao Rafaela Nadala. Tada je Šapovalov prvi put ušao među prvih 100 tenisera na turu, među kojima je ostao konstantan. Trenutno je na 27. mestu i najmlađi je igrač koji se nalazi među 50 najboljih tenisera na ATP listi.

Denis Šapovalov je rođen u Izraelu 1999. godine, roditelji su mu Rusi, koji su se godinu dana nakon njegovog rođenja preselili u Kanadu. S tenisom se upoznao u petoj godini, kada je njegova majka, bivša teniserka Tesa Šapovalova osnovala tenisku akademiju. Mama je bitan faktor u njegovoj karijeri jer se ona i danas, uz pomoć Dejvis kup selektora Martina Laurendaua, stara o njegovoj karijeri.

Zanimljivo je da Šapovalov konstantno napreduje ATP listi, a još uvek nije uspeo da osvoji nijedan turnir, čak nikada nije uspeo da izbori finale. Prošle sezone je učestvovao u tri polufinala, ali ipak još uvek nije uspeo da pređe tu tanku granicu između talentovanog i uspešnog tenisera.

Novosti

1 Comment on "BIĆE TO PRAVI SPEKTAKL: Novaka u trećoj rundi čeka najmlađi teniser u Top 100, uspeo da pobedi i Nadala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*