MIRKOVIĆ: Bili smo utučeni posle derbija, jer smo zaslužili više, Stojkoviću ne treba „drati kožu“!

FOTO: FK Partizan

Trener Partizana Zoran Mirković rekao je da su fudbaleri bili utučeni posle derbija, ali da su sada dobro i da im je neophodan kontinuitet da bi bili pravi.

„Bili smo utučeni posle same utakmice jer mislim da smo zaslužili više iz te bitke, ali smo u dobrom stanju, igrači su se podigli. U fudbalu morate da se potvrđujete iz utakmice u utakmicu i to što je bilo u nedelju je za nas zatvorena knjiga. Da bismo bili pravi, moramo da imamo kontinuitet“, rekao je Mirković na konferenciji za novinare.

Partizan je u nedelju igrao 1:1 sa Crvenom zvezdom u prvenstvu, a u sredu mu sledi duel sa Kolubarom u Kupu Srbije.

„Nisu se čestito ni slegle strasti od derbija, a već imamo narednu obavezu u Kupu. U tom takmičenju nema popravnog“, kazao je Mirković.

Novinari su ga pitali za viđenje Zvezdinog gola u nedelju, odnosno da li misli da li je regularan ili ne.

„Nijedan od snimaka me nije ubedio da jeste ili nije jer su iz nepovoljnih uglova. Ne bih polemisao, nisam se mnogo ni vraćao na to. Pogledao sam jednom ili dva puta. Ne treba se baviti više tim stvarima, da gubimo energiju, idemo dalje“, naveo je Mirković.

Upitan je i za reakciju golmana Vladimira Stojkovića, koji je rekao da ga je sramota što je Srbin i da će se odreći pasoša, ali se posle predomislio.

„Ne postoji čovek na svetu koji u nekom momentu nije izgovorio nešto čega se posle toga kajao. Dešavalo se i meni i vama. Stojković se izvinio i mislim da mu ne treba ‘drati kožu’ ili ne znam šta. Rekao je da je pogrešio i treba staviti tačku na te stvari. To mi pokazuje koliko su moji igrači želeli pobedu. On je iz žala što smo primili gol, ako smo ga primili, reagovao kako je reagovao. Pogrešio je i rekao je da je pogrešio. Bilo bi pogubno da je rekao kontra, da se ne kaje“, rekao je Mirković.

On je rekao da igračima gode reči hvale posle „večitog“ derbija.

„Prijaju takve stvari. Svi čitamo komentare. To su stvari koje gode“, rekao je trener Partizana i dodao

Po njegovim rečima, Partizan ne sme da se opšuta protiv Kolubare.

„Mi smo Partizan. Jednostavno, to je igračima posao, obaveza. Ovo jeste put kojim treba da idemo, ali sam svestan da nismo u sedlu kako treba. Ne sme doći do opuštanja, ni jednog jedinog momenta“, istakao je Mirković.

Trener Partizana je rekao da će posle treninga u utorak znati ko je upotrebljiv, a ko nije za utakmicu sa Kolubarom.

Utakmica šesnaestine finala Kupa između Kolubare i Partizana igraće se u sredu od 15.00 u Lazarevcu.

B92

Be the first to comment on "MIRKOVIĆ: Bili smo utučeni posle derbija, jer smo zaslužili više, Stojkoviću ne treba „drati kožu“!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*