SANjAJU ČUDO: Fudbaleri francuskog trećeligaša se spremaju za finale Kupa protiv moćnog PSŽ!

Fudbaleri nižerazerdnog Erbijea doživeće „potpuno novi svet“ kada se budu sastali s Pari Sen Žermenom u finalu Kupa Francuske, što će biti daleko najveća utakmica u njihovim karijerama. Igrači tog trećeligaša se za utakmicu spremaju u bazi reprezentacije Francuske u Klerfontenu, poznatijoj kao „Zamak“.

– Verujem da spavam u sobi Antoana Grizmana. San se ostvario, spremamo se za finale u idealnim uslovima. Sva istorija ovog zamka… Nismo mogli da se nadamo boljem mestu – rekao je kapiten ekipe Sebastijen Flošon.

Erbije, klub iz grada koji ima svega nešto više od 16.000, po igračkom kadru, budžetu, platama i glamuru ne može da se meri sa superbogatim Pari Sen Žermenom.

Klub sa zapada Francuske igra na stadionu od 5.000 mesta, a budžet mu je oko dva miliona evra. PSŽ je samo za Nejmara prošlog leta Barseloni platio 220 miliona.

Igrači Erbijea nisu bili na naslovnim stranama, a prosečno zarađuju oko dve i po hiljada evra mesečno.

Njihov izazov u finalu deluje kao „nemoguća misija“, naveli su brojni francuski i svetski mediji.

– Neki ljudi procenjuju naše šanse za pobedu na jedan odsto. To bi svakako bilo najveće iznenađenje u poslednjih 20 godina – naveo je kapiten Erbijea Flošon.

Erbije je četvrti trećeligaš koji je došao do finala Kupa Francuske, posle Nima, Amijena i Kevilija. Na putu do finala pobeđeni su između ostalog drugoligaši Lens i Okser.

– Naše šanse su mršave, ali ćemo se potpuno opustiti. Biće važno da ne izađemo na teren misleći da je već sve gotovo – naveo je Flošon.

Golman Matje Pišo će se suočiti sa jednim od najjačih napada na svetu. On je u dosadašnjih devet kup utakmica primio samo pet golova.

– Ono što smo do sada postigli je izvanredno. Neki vrhunski igrači to nikad nisu doživeli. Napadaće sa svih strana. Ako uspemo da ih dovedemo u sumnju, makar i na tren, ovo finale će biti uspešno – rekao je Pišo.

Veliku ulogu u finalu mogla bi da ima taktika trenera Erbijea Stefana Masale, koji je veliki ljubitelj italijanskog fudbala i Juventusa.

– Veoma sam ponosan što sam trener ovih momaka, momaka koji su u stanju da okrenu stvari – kazao je Masala.

Uprkos velikoj razlici između dva kluba, trener Pari Sen Žermena Unai Emeri neće uzeti ništa „zdravo za gotovo“.

-To je finale, to je trofej, to je Kup Francuske. Ako su stigli do finala, to su i zaslužili. Najbolji način da se pokaže poštovanje prema njima jeste igrati na pobedu – rekao je Emeri.

Finale Kupa Francuske igraće se u utorak od 21.05.

BETA

Be the first to comment on "SANjAJU ČUDO: Fudbaleri francuskog trećeligaša se spremaju za finale Kupa protiv moćnog PSŽ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*