KATALONIJA OSTAJE BEZ SVOG ČAROBNjAKA: Legendarni Andres Inijesta posle 22 godine napušta Barselonu! (VIDEO)

Svemu što je lepo dođe kraj!

Legendarni Andres Inijesta na kraju sezone napušta Barselonu, posle 22 godine koliko je proveo u glavnom gradu Katalonije.

Španski čarobnjak je sa suzama u očima objavio ovu informaciju, a osim njega, plakao je i ceo fudbalski svet.

– Pažljivo sam razmišljao pre nego što sam odlučio da ovo bude definitivno moja poslednja sezona u Barsi. Posle 22 godine naučio sam šta znači biti Barselonin igrač, fudbaler najboljeg kluba na svetu. Znam i šta je potrebno da osvojite godinama kako biste postali srce i kapiten ovog kluba. Ponosan sam na sve što sam postigao i činjenicu da sam u ovom klubu dočekao kasniji deo karijere, sa suznim očima pričao je Inijesta.

Pres sala na Nou Kampu bila je prepuna. Predsednik Bartomeu, trener Valverde, ali i svi fudbaleri prvog tima Barselone koji su sa tugom posmatrali kapitena kako se guši u suzama dok priča. Ni njima nije bilo svejedno.

Inijesta je nastavio sa puno emocija da priča o spektakularnoj karijeri koju je proveo u Barseloni.

– Kada sam zamišljao kraj karijere u Barseloni želeo sam da to bude baš ovako: da odem kao koristan, važan i trofejan igrač ovog kluba. Ovo je najteži dan u mom životu jer sam ovde proveo skoro ceo život i nije mi lako da vam kažem zbogom. Razumem da su takva pravila u životu, da tek predstoje teške stvari i mislim da ne bih mogao da oprostim sebi da sam u poznim godinama ostao ovde i doveo Barsu u nelagodan položaj. Klub i ja zaslužujemo baš ovakav, pošten kraj.

Iskoristio je priliku da se zahvali svima, bez kojih danas ne bi bio to što jeste.

– Hvala klubu i La Masiji za sve što su mi dali u životu. Za to sam što sam postao deo Barselone. Hvala mojim saigračima, svim ljudima koji su mi tokom svih ovih godina svesrdno pomagali. Hvala navijačima koji su mi dali ljubav, roditeljima i sestri koji su me pre 22 godine u malom automobilu dovezli u Barselonu na teninge. Hvala i mojoj ženi koja me je uvek podržavala, hvala, rekao je Inijesta.

Posle ovih njegovih reči pres salom prolomile su se višeminutni aplauzi i ovacije prisutnih.

 

Be the first to comment on "KATALONIJA OSTAJE BEZ SVOG ČAROBNjAKA: Legendarni Andres Inijesta posle 22 godine napušta Barselonu! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*