NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Od mlekadžije do dresa Engleske reprezentacije!

Golman Barnlija i reprezentacije Engleske Nik Poup imao je neverovatan životni put.

On je za Gardijan otkrio svoju nesvakidašnju životnu priču.

Poup je do pre osam godina igrao u sedmom rangu engleskog fudbala, usput je da bi se izdržavao radio kao mlekadžija, a sada bi za nekoliko dana mogao da debituje u dresu nacionalnog tima.

Njegova fudbalska karijera nije krenula obećavajuće. Sa 16 godina dobio je otkaz u Ipsviču.  Nakon toga, počeo je da igra za rezervni tim Buri Tauna u Eseks i Safolk border ligi, a u međuvremenu je upisao fakultet.

– Ne nadaš se mnogo kada dobiješ otkaz sa 16 godina. Studirao sam marketing u biznisu dve godine, pa sam jednu proveo na sportskim studijama, a usput sam radio kao mlekadžija, u onim električnim kamiončićima. Ustajao sam u četiri ujutru, išao po selima. To mi je dozvolilo da za tri godine odigram 150 utakmica na amaterskom nivou, nešto što ne bih mogao da sam igrao u akademiji nekog većeg kluba. Ušao sam u muški svet i to mi je pomoglo da sazrim kao igrać, započinje svoju priču Poup.

Engleze u narednih nekoliko dana očekuju dve prijateljske utakmice protiv Holandije i Italije u kojima bi Poup mogao da upiše prvi nastup za Gordi Albion.

– U seniorskom fudbalu, najniži rang koji sam igrao je bila Riman Premijer liga (sedmi rang takmičenja) sa Burijem i sa timom Harou Boroua. Pre Burija sam igrao i za njihov rezervni tim i bilo je tu nekih teških terena, poput Brajtlajtningsa i Litl Ouklija. Ne znam ni da li tih mesta ima na mapi, a publika se sastojala od deset ljudi i psa, rekao je Poup.

Puop je 2013. godine nastupao za Alderšot, a u jednom meču je primio čak devet golova.

– Bilo je teško, ali to je nešto što moraš da prođeš. Sada kada se Tom Hiton povredio protiv Kristal Palasa u septembru ja sam dobio priliku i procvetao. Evo me sad u nacionalnom timu, nisam to očekivao, ali sada pošto sam ovde, moje ambicije se ne završavaju samo ulaskom u tim. Celo ovo putovanje mi ne dozvoljava da se bilo čega plašim, završio je Poup.

 

Be the first to comment on "NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA: Od mlekadžije do dresa Engleske reprezentacije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*