SADA I ZVANIČNO: Partizan predao predlog za strane sudije i VAR tehnologiju!

partizan-young-boys-jong-bojs-europa-league-evrop-liga-grobari-fans
FOTO: Sportextra.net

Uz prisustvo predstavnika klubova Superlige Srbije danas je održana sednica Izvršnog odbora Zajednice Superlige. Uz prisustvo predsednika FSS Slaviše Kokeze, generalnog sekretara Jovana Šurbatović i predsednika sudijske komisije Milana Karadžića.

Potvrđeno je da je stigao zvaničan predlog FK Partizan o uvođenju VAR tehnologije i angažovanju stranih sudija na predstojećem derbiju.

– Sudijskoj komisiji je predloženo pooštravanje kaznene politike prema sudijama za koje se utvrdi da u kontinuitetu greše prilikom donošenja odluka na utakmicama.Takođe, pokrenute su i druge brojne teme i konstatovano da će se u narednom periodu intenzivno raditi na popravljanju položaja profesionalnih klubova – navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Superlige.

Posebno je naglašeno da “večiti rivali” treba da prestanu sa pisanjem saopštenja.

– U veoma dinamičnoj diskusiji, razgovaralo se o rešenjima za probleme koji u poslednje vreme nanose štetu ugledu domaćeg fudbala kao i o suđenju na utakmicama Super lige Srbije. Posebno je istaknuto da se mora prestati sa daljim saopštenjima između klubova koja urušavaju integritet takmičenja što je posebno nedopustivo u periodu kada je „A“ Reprezentacija Srbije izborila plasman na svetsko prvenstvo, a Crvena zvezda i Partizan beleže odlične rezultate u Evropi – poručuju iz zajednice superligaša.

Novosti