SRBI U NBA: Jokić na korak od tripl-dabla, Bjelica veoma dobar, Bogdanović je mogao i bolje!

Protekle večeri na terenima NBA lige igrala su trojica srpskih košarkaša.

Najbolji učinak imao je Nikola Jokić, koji je u pobedi Denvera nad Torontom 129:111 bio na korak od tripl-dabla. Srbin je meč završio sa osam poena, 16 skokova i 10 asistencija. Mučio se sa šutem za tri poena, nije pogodio ni jednom iz tri pokušaja. Na terenu je proveo 30 minuta.

Najefikasniji u timu Nagetsa bio je Marej sa 24, Milsap je dodao 20, a Mudiej 16. U poraženom taboru bolji od ostalih bio je Norman Pauel sa 14 poena.

Ovo je ekipi Denvera bila treća pobeda, dok je Toronto doživeo drugi poraz.

Pored Jokića veoma dobro veče imao je i Nemanja Bjelica. On je za 13 minuta provedenih na terenu postigao 12 poena i uhvatio četiri skoka u pobedi Minesote nad Nju Orleansom 104:98. Nemanja je sjajno šutirao iz igre, pogodio je pet šuteva iz šest pokušaja.

U ekipi Timbervulfsa najbolji je bio Batler sa 23, a pratio ga je Vigins sa 18 poena. Kod Pelikansa su se istakli Kazins sa 35 poena i 9 skokova i Dejvis sa 24 poena i deset skokova, obojica su upisala i po šest asistencija.

Bogdan Bogdanović je bio starter na utakmici protiv Boston Seltiksa, koji su bili ubedljivi 113:86. Ipak, srpski košarkaš je odigrao možda i najslabiju utakmicu u ovoj sezoni. Za 19 minuta provedenih na terenu postigao je šest poena, a tome dodao po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu. Imao je veoma loš procenat šuta iz igre, pošto je samo dva puta bio precizan iz sedam pokušaja.

Badi Hild je predvodio Kingse sa 17 postignutih poena. U ekipi Seltiksa Irving i Braun su postigli po 22 poena.