CRNO-BELO VEČE U HUMSKOJ: Tošić i Tavamba za Partizanov džinovski korak ka proleću!

Fudbaleri Partizana savladali su albanski Skenderbeg 2:0 (1:0) u četvrtom kolu Grupe B Lige Evrope.

Crno-beli su do prve pobede u grupnoj fazi ove sezone stigli pogocima Zorana Tošića iz slobodnog udarca u 39, te Lenadrea Tavambe posle nesebičnog proigravanja Ognjena Ožegovića u 66. minutu.

Pobedom Dinama iz Kijeva nad Jang Bojsom u Bernu (1:0) srpski šampion je preuzeo drugu poziciju u grupi, sa dva boda više od Švajcaraca, koje dočekuje za tri nedelje u meču odluke za plasman u narednu fazu.

Partizan nije delovao ubedljivo na otvaranju meča, mučili su se crno-beli kao u Elbasanu da promađu „rupu“ u odbrani Skenderbega, koji je opasno pretio iz kontranapada.

Crno-beli su sredinom prvog poluvremena uspostavili potpunu kontrolu, a gostima su uglavnom pretili iz prekida preko Zorana Tošića. Nakon što su golman Šehi i štoperi sprečili pogotke Partizana iz dve takve situacije, treća je bila srećna, u 39. minutu.

Tošić je sjajnim udarcem sa oko 25 metara poslao loptu preko živog zida, a Šehi ju je samo ispratio pogledom u mrežu. Crno-beli su se opustili posle ovog vođstva, pa je Skenderbeg imao dve odlične šanse u finišu poluvremena, ali je Stojković bio odličan na golu.

lbanci su krenuli agresivno u drugom delu meča, dok je Partizan šansu vrebao iz kontranapada, a iz jedne takve je šansu da reši meč u 61. minutu propustio Tavamba.

Sve je dobro uradio Kamerunac posle proigravanja Tošića, lobovao je Šehija, ali je golman Skenderbega uspeo da spreči gol. Ožegović se u međuvremenu žalio što ga saigrač nije proigrao.

Međutim, nije se naljutio zbog toga, već je pet minuta kasnije ličnim primerom pokazao Tavambi šta je trebalo da uradi. Ukrao je loptu posle kiksa Šehija, te proigrao usamljenog Kamerunca koji u 66. minutu „overava“ pobedu Partizana.

Skenderbeg se nije predao, naprotiv, krenuli su gosti na sve ili ništa, imali su dve sjajne šanse posle prekida, oba puta je Jašanica šutirao glavom iz srca kaznenog, ali je oba puta sjajno intervenisao Stojković.

Jedina loša vest za Partizan posle ovog meča je žuti karton Tošića zbog koga će crno-beli bez ključnog igrača igrati ključni meč sa Jang Bojsima 23. novembra.

B92