BITKA ZA RUSIJU: Poljska direktno na SP, Slovačka slavi remi Slovenije i Škotske!

Reprezentacije Poljske i Engleske direktno su se plasirale na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Rusiji.

Poljska ide direktno u Rusiju, Danska će se sigurno naći u baražu.

Poljaci su opravdali ulogu favorita i pred svojim navijačima pobedili selekciju Crne Gore sa 4:2.

Poljaci su već posle 16 minuta imali veliku prednost od dva gola. Prvi pogodak postigao je Mačinski u 6. minutu, da bi deset minuta kasnije Grosicki duplirao vođstvo na asistenciju Levandovskog.

Vrlo uzbudljiv meč viđen je u drugom poluvremenu.

Gosti su smanjili vođstvo preko Mugoše, koji je „makazicama“ pogodio mrežu prtoivnika, a već u 83. minutu izjednačili su preko Tomaševića.

Ipak, samo dva minuta kasnije Levandovski je pogodio za 3:2, da bi fudbaler Crvene zvezde Filip Stojković postavio konačan rezultat 4:2.

Nerešen meč odigran je između Danske i Rumunije – 1:1. Danci su poveli golom Eriksena iz penala u 59. minutu, da bi Deač izjednačio u 88. minutu.

Danska je mogla da dođe do prvog mesta samo uz pobedu protiv Rumunije i poraz Poljske od Crne Gore, a niti jedan uslov nije bio ispunjen.

U nebitnom meču Kazahstan i Jermenija su odigrali nerešeno – 1:1. Mihtarjan je doveo goste u prednost, a Turisbek je izjednačio.

Englezi su u prethodnom kolu obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, a u ovom kolu su uspeli da savladaju i Litvaniju u gostima sa 1:0, a jedni pogodak na meču postigao je Hari Kejn.

A prava drama odvijala se na ostalim mečevima.

Slovačkoj je bila potrebnapobeda protiv Malte da bi stigla do baraža, al i da Škotska ne savlada Sloveniju.

Slovačka je uspela da pobedi Malus a 3:0,golovima Nemeca u 33i 62. Dude u 69. minutu.

Slovenija i Škotsska su odigrale nerešen meč 2:2, a taj rezultat svakako nije odgovarao Slovencima, čije su nade sada ugašene.

Grifits je postigao vode’i pogodak za Škote, da bi Bjezak izjednačio u 52, a u 72. doneo prednost svojoj ekipi. D apodsetimo, pobeda Škota ih je vodila u baraž, ali je Snograds izjednačio u 88. minutu.

Na kraju, zbog slabije gol-razlike Škoti ispadaju, a Slovaci idu u baraž.

B92