NIJE IM DO FUDBALA U BEČU: Fudbaleri Austrije u svađi sa Savezom!

Austrijska fudbalska reprezentacija nalazi se u ozbiljnom problemu uoči duela sa Srbijom.

Čim su šanse Austrije za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji spale na minimum, krenuli su i problemi u Fudbalskom savezu!

Čelnici Fudbalskog saveza Austrije odlučili su da Marsel Koler posle tekućih kvalifikacija više neće biti selektor, na šta su se oštro pobunili igrači.

Pre svih Marko Arnautović i Mark Janko, kao i kapiten Julijan Baumgartlinger koji je i na današnjoj konferenciji uoči duela sa Srbijom govorio više o tom sukobu, nego o samoj utakmici.

– Pred nama je novi početak. Biće težak. Podržavam Marka Arnautovića koji je kritikovao Savez zbog smena. Važno je da se sada fokusiramo na utakmicu. Komunikacija između saveza i igrača nije na nivou. Jednostavno, informacije cure preko drugih kanala i to otežava pripremu. Moramo brzo da donesemo novo rešenje. Rekli smo predsedniku šta mislimo, pitanje je da li je smena selektora dobro rešenje. Mnogo toga je išlo dobro, a sve ovo što se sada dešava otežava pripremu utakmice – izjavio je Baumgartlinger.

Selektor Marsel Koler je ipak pokušao da priču okrene ka fudbalskoj strani i utakmici koja se igra u petak od 20 i 45.

– Stadion će biti pun, a to me raduje pred moj oproštaj. Neće nam to smetati. Igraćemo našu igru, neće atmosfera uticati na nas. Igrači moraju da budu opušteni. Skoncentirani smo da pokažemo koliko možemo i odigramo ono što smo planirali. Bez mnogo rizika. Igrači moraju da pokužu da cela situacija nije uticala na njih – rekao je Koler.

Srbija će u slučaju pobede u Beču obezbediti direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a problemi u suparničkom taboru sigurno povećavaju šanse Orlova da to i urade.