BITKA ZA RUSIJU: Eriksen pokvario slavlje u Podgorici!

Velika žurka spremala se u Podgorici, Crna Gora je igrala za pobedu pred punim tribinama i odličnoj atmosferi, a onda su došli hladni Danci i pokvarili užitak – 0:1 (0:1).

Sa ova tri boda Danci imaju čak priliku da dođu i do prvog mesta, ali će Poljacima odgovarati i remi protiv Crne Gore kako bi overili prvu poziciju.

Najvažniji detalj meča bio je pogodak Kristijana Eriksena u 16. minutu. Lopta mu se lepo namestila na levu nogu, on je opalio sa 20-ak metara kroz noge čuvaru. Bilo je to nezaustavljivo i Danci su došli do zlata vredna tri boda.

Ceo užitak na stadionu pokvarila je i povreda Stevana Jovetića u 20. minutu. Imajući u vidu da su tada Crnogorci već gubili, jasno je bilo da je i moral potpuno pao i na tribinama i u ekipi.

Danci su odigrali pametno i došli do onoga što su želeli. Naravno, za sada je teoretski sve otvoreno, ali najrealnije je da će Poljaci sa prvog mesta na Mundijal, a Danci u baraž.

A do svog cilja stigli su i Nemci. Panceri su u gostima nadigrali Severnu Irsku s 3:1 i rutinski se plasirali na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Zanimljivo, Nemcima je bio dovoljan samo bod iz ove i poslednje utakmice u kvalifikacijama, ali su oni to završili bez mnogo razmišljanja.

Da su došli po tri boda videlo se već u 2. minutu kada je Rudi postigao pravu golčinu, a već u 21. bilo je 2:0 posle pogotka Vagneratako da je svako pitanje o pobedniku meča bilo završeno. Kimih je u 86. samo stavio tačku na „i“.

Panceri su na Mundijalu. A tamo im je i mesto, naravno.

Mozzart