SAŠA DONČIĆ SAMOUVEREN: Mi smo favoriti, Srbiji ne odgovara naša igra!

Saša Dončić, otac najtalentovanijeg evropskog košarkaša Luke Dončića, istakao je da je Slovenija favorit u finalnom meču protiv Srbije.

Nekadašnji košarkaš Crvene Zvezde, a sada stručni konsultant rekao je da Srbiji ne odgovara brza igra koju forsira Slovenija.

Slovenija je favorit u finalu zato što je na ovom turniru prikazala najbolju košarku. Igraju mnogo brzo, mislim da to Srbiji ne odgovara. Pored svega što vam se dešavalo pre Evropskog prvenstva, u polufinalu se desila i Jovićeva povreda. Znači, jedan bitan igrač manje u rotaciji, tako da mislim da i tu Slovenija ima veliku prednost, rekao je Saša Dončić za “Večernje novosti“.

On je naglasio da očekuje odličnu utakmicu večeras.

Mislim da će to biti utakmica prvenstva, biće verovatno mnogo navijača iz Srbije i Slovenije. Znam da ceo jedan kontingent dolazi iz Slovenije za ovo finale. Dakle, ambijent će biti fenomenalan. Jedva čekam da vidim duel Dragića i Bogdanovića, Marjanovića i Vidmara… Na kraju krajeva, tu je i duel trenera iste generacije, Kokoškova i Đorđevića, rekao je Dončić.

Dončić kaže da bi prednost Srbije moglo da bude iskustvo.

Istorijski gledano, Slovenija do ovog takmičenja nikad nije osvojila medalju i to, možda, jeste prednost Srbije, dodao je otac Luke Dončića.