URNEBESNO: Bogdan otkrio šta mu je Šved rekao posle utakmice!

Bogdan Bogdanović je, sa razlogom, bio presrećan nakon velike pobede u polufinalu EP.

Srpski košarkaš otkrio je novinarima šta mu je rekao najbolji igrač Rusije, Aleksej Šved.

– On mi je rekao: ‘Ti si lud’. Odgovorio sam mu: ‘Majstore, na svakoj utakmici daješ po 30 poena’. Ali bitno je ko je prošao u finale, rekao je dobro raspoloženi Bogdan.

Bogdan je sve vreme verovao u sebe i ekipu.

– Verovao sam do kraja. Kažem da stalno to radim na treninzima. Promašio sam neke otvorene šuteve i onda pogodim taj najteži. To je košarka, takav sam i ja.

U finalu u nedelju Srbiju čeka Slovenija.

– Izuzetan uspeh za nas, meni je ovo prvo finale Evrobasketa, a i za novu generaciju koja dolazi. Presrećan sam. Posle onolikih povreda smo nastavili da verujemo i Sale nam je ulivao neverovatnu dozu samopouzdanja i energije za ovo. Spremao nas je za ovakve fizičke napore. Čestitke svim igračima i hvala svim navijačima koji su nas podržavali. Igramo 30 odsto bolje kada su oni tu i nadam se da će ih biti još više u finalu, rekao je Bogdanović i dodao, nemate pojma koliko sam sanjao to finale. Ne mogu da opišem. Neverovatno je da igramo u tri godine svetsko, olimpijsko i evropsko finale. Treba naći energiju i dodatno samopouzdanje za finale, kako bismo uzeli zlato.

Recept protiv Slovenaca je igra bez pritiska.

– Slovenci su veoma nezgodni, igraju bez poraza i njima moramo još jače da odgovorimo. Treba da uživamo u košarci i da uđemo u utakmicu kao i svaku do sada – maksimalno i koncentrisano. Večeras je važan oporavak, sutra da odmorimo glave i prekosutra ujutru da imamo fokus, završio je Bogdanović.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!