SARIĆ IZNERVIRAN NA PITANJE O SRBIJI: Čemu to pitanje uopšte?!?

Hrvatska je sinoć ubedljivo poražena od Rusije i ispala je u osmini-finala Eurobasketa.

Posle susreta, Dario Šarić odgovarao je na pitanja novinara.

Jedan novinar je njegovu večerašnju partiju uporedio sa onom protiv reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Riju. Šarić je pre godinu dana protiv naše reprezentacije u Brazilu šutirao 3/7 i sakupio je svega sedam poena, dok je večeras pogodio 3 od 14 šuteva, sakupio je 13 poena, ali nije imao nijedan upisan skok. Paralela je bila na mestu, ali tako nije mislio i hrvatski košarkaš.

– Čemu uopšte to pitanje?  Nije uobičajeno, da li se slažeš? odgovorio je Šarić novinaru.

– Nije uobičajeno, ali ja sam se borio, dao sam sve od sebe. Nekad se lopta odbije, nekad ne. Nije prvi put da mi se desilo, rekao je Šarić, a potom je novinar pomenuo taj Rio.

– To je tvoje mišljenje, ja mislim da nije tako. Mislim da sam odigrao korektnu utakmicu, rekao je Šarić, a kada je novinar pokušao da mu postavi novo pitanje usledila je tačka,

– Neću više da razgovaram, prenosi „B92“.

Pre nego što je prasnuo, Šarić je bio vidno demoralisan.

– Očigledno nemamo taj kvalitet. Stvorila se priča da nešto možemo, očigledno ništa ne možemo i to je tako. Nijedan se igrač nije razigrao osim Bojana (Bogdanovića). On igra igra dobro, daje svoje, a niko drugi nije uhvatio formu iz prošle sezone ili iz priprema. Ukupno kao ekipa smo izgledali loše. Da se bar ovo u grupi dogodilo, ali nije. Dogodilo se ovde i idemo kući u osmini finala. Kad dođe ta nokaut faza kada se lomi mi podbacimo, rekao je Šarić.