OGLASILI SE I IZ SAVEZA: Evo zašto SMS ne igra za Srbiju!

Prethodnih dana se digla velika prašina oko toga što Sergej Milinković-Savić ne dobija poziv za srpsku reprezentaciju, a pored toga crnogorski savez pokušava da ga ubedi da nastupa za njih.

Šta je razlog za to danas je govorio sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije, Goran Bunjevčević:

– Više puta smo pričali o Sergeju, sigurno da je on velika perspektiva našeg fudbala. Igra jako dobro u Laciju, ali situacija u kojoj se Srbija nalazi, podsećam bez izgubljene utakmice u kvalifikacijama i na mestu koje vodi u Rusiju, daje nam sigurno za pravo… Imamo jedan uhodan tim koji jednostavno ima dobar rezultat. Za Sergeja tek dolazi pravo vreme, Srbija na njega računa i vrata su mu uvek otvorena. Uostalom tako je bilo i za Adema Ljajića i neke druge igrače, svima su vrata Srbije otvorena, rekao je nekadašnji fudbaler a sadašnji čelnik fudbalske asocijacije naše zemlje.

Bunjevčević se dotakao i slučaja iz mlade reprezentacije Srbije, odnosno nesuglasica između Vanje Milinkovića-Savića i selektora Gorana Đorovića:

– Jako je bitno da se stvari stave na pravo mesto. Selektor Goran Đorović je odmah na sastancima koje su imali, upoznao igrače sa pravilima koja treba da se poštuju, odnosno šta je dozvoljeno, a šta nije. Problema nema kada se sa igračima uspostave odnosi koji jednostavno treba da se poštuju. Desio se jedan propust za koji smo smatrali da nije dozvoljen u ovom momentu, razgovarali smo sa Vanjom, stavili mu do znanja šta se očekuje od igrača u reprezentaciji, dodao je Goran Bunjevčević.