VELIKI PREOKRET TIPSAREVIĆA: Janko od ivice ambisa do drugog kola US Opena!

VELIKA POBEDA JANKA TIPSAREVIĆA.

Sjajni srpski teniser plasirao se u drugo kolo US Opena nakon velikog preokreta u meču protiv Tanasa Kokinakisa. Tipsa je slavio sa 3:2 (6:7, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3) posle preko četiri sata igre

Janko će u drugom kolu igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana.

Ovo je bio drugi međusobni duel dvojice tenisera i druga pobeda Tipsarevića.

Australijanac je bolje započeo meč, napravio je brejk već u prvom gemu. Ipak, Janko u četvrtom pravi ribrejk i izjednačava na 2:2. To je bio i poslednji brejk u setu, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Imao je Janko prednost od 4:2, ali Kokinakis od tog trenutka zaigrao bolje, pa je do kraja 13. gema osvojio pet od narednih šest poena i zasluženo stigao do prednosti od 1:0.

U drugom setu Janko prvi stiže do brejka. Poveo je Tipsa sa 3:1, ali je nakon toga potpuno stao, što Kokinakis znalački koristi. Australijanac je osvojio pet uzastopnih gemova i poveo sa 2:0 u setovima.

U trećem setu dileme nije bilo. Tipsarević je dominirao od samog početka. Napravio je Janko dva brejka, pored toga je i odlično servirao, pa je veoma brzo stigao do 6:1.

Četvrti set doneo je veliku borbu dvojice tenisera. U prvih šest gemova brejkova nije bilo, iako je Janko bio veoma blizu tome u petom gemu. Tipsarević konačno oduzima servis rivalu u sedmom gemu i stiže do 4:3. Nažalost Kokinakis već u narednom pravi ribrejk. Baš kao i u prvom i u ovom setu pobednik se odlučivao u taj-brejku. Janko ovoga puta svom rivalu nije dao nikakvu šansu. Brzo i lako je poveo sa 4:0, a kasnije bez problema priveo 13. gem kraju i izjednačio na 2:2.

Videlo se u tim trenucima da srpski teniser dosta bolje igra i da je psihološka prednost na njegovoj strani.

To se pokazalo i u odlučujućem setu. Posle velike borbe u prva tri gema, Tipsa stiže do brejka u četvrtom. Pokušao je Kokinakis da se vrati u meč pri rezultatu 4:2, ali je propustio nekoliko brejk lopti. Janko je u devetom gemu servirao za meč. Brzo je stigao do tri meč lopte, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste, pa se potpuno zasluženo plasirao u drugo kolo US Opena.

Posle trijumfa Aleksandre Krunić, Janko je na savršen način završio prvi dan US Opena. Jedino Jelena Janković nije prošla u drugo kolo, pošto je poražena od Petre Kvitove sa 7:5, 7:5.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta to možete učiniti klikom na neku od reklama, vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!