PRLAINOVIĆ: Ne razmišljamo o Južnoj Africi, za nas turnir počinje od drugog kola!

Reprezentativac Srbije u vaterpolu Andrija Prlainović rekao je danas da njegov tim mnogo ne razmišlja o duelu sa Južnom Afrikom na startu turnira, već da će joj ta utakmica pomoći da oseti ambijent na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

Vaterpolisti Srbije počinju odbranu titule svetskog prvaka u Budimpešti u ponedeljak od 17.30 utakmicom protiv Južne Afrike u Grupi C.

“Važno je da osetimo turnir. Naravno da ne razmišjamo monogo o rivalu, za nas zaista prvenstvo počinje od drugog kola. Na startu će biti najvažnije da osetimo ambijent, da se povežemo i stvorimo dobru podlogu za susrete koji su mnogo važniji, sa Španijom i Grčkom jer nam prvo mesto u grupi zaista mnogo znači”, rekao je Prlainović, preneo je sajt Vaterpolo saveza Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:  VELIKI SKANDAL POTRESA AMERIKU: Bejzbol igrač krvnički prebio svoju devojku! (VIDEO)

Prlainović će sa Filipom Filipovićem šesti put igrati na Svetskom prvenstvu.

“Svega je bilo, dva zlata, srebro, pa dva takmičenja bez medalje. Ipak sam zadovoljan. Mi i ovde hoćemo da idemo do kraja”, naveo je Prlainović.

Od osamostaljenja Srbija je tri puta igrala sa Južnom Afrikom. Pobedila je 2009. godine u Svetskoj ligi sa 16:2, godinu dana kasnije u Nišu sa 22:0, i u Almatiju 2014. godine sa 17:1.

Madjarski sportski mediji procenjuju da je reprezentacija Srbije favorit na muškom turniru, a da su Amerikanke favoriti u konkurenciji vaterpolistkinja.

“Mi smo kao porodica, kao preduzeće u kome vladaju izvanredni odnosi. Ni sujete, ni loših trenutaka. Najviše smo povezani i to mnogo znači”, rekao je Prlainović.

PROČITAJTE JOŠ:  POBEDA NAŠEG SAVEZA: Srbija i Kosovo* u Kragujevcu bez nacionalnih simbola!

Prvog dana takmičenja igraće se derbi grupe izmedju Španije i Grčke, a Prlainović je rekao da je to važna utakmica, ali da je na njegovoj ekipi da oba tima pobedi.

Beta