MILOJEVIĆ: Odigrali smo korektno, ne može tim da se pravi jednim treningom!

Imala je Crvena zvezda dobar rezultat u Kazahstanu i priliku da u revanš uđe sa prednošću, ali je neshvatljiv potez kapitena Anđelkovića u trećem minutu sudijske nadoknade koštao crveno-bele.

Trener ekipe Vladan Milojević je bio zadovoljan onim što su njegovi puleni prikazali.

– Bila je ovo utakmica koju smo kontrolisali, imali posed, sistem sa blokom koji je funkcionisao dobro. Tražili smo strpljenje i prostor da probijemo. Znalo se da neće biti mnogo šansi. Irtiš je pretio iz prekida, to im je jako oružje jer imaju visoke igrače. Kod rezultata 1:0 smo kontrolisali meč, a nisam dobro video šta se desilo u tom 93. minutu. Reći ću nešto što bi rekao svaki trener na svetu, jako je teško kada primite gol u nadoknadi vremena, a imali ste povoljan rezultat. Dosta smo korektno odigrali protiv ekipe koja je u formi, a imamo dosta prostora za napredak. Imali smo dva nova igrača, Jovičića i Kangu koji nije prošao pripreme sa ekipom. Raduje me da podižemo fizičku pripremu i formu iz utakmice u utakmicu – kaže Milojević, a prenosi zvanični sajt kluba.

Osvrnuo se na grešku Anđelkovića.

– Nisam od onih kojih bi izdvajali igrače, niti svoje niti protivničke ekipe. Irtiš je pre svega dobar i kompaktan tim. Ne može ekipa da se pravi jednim treningom. Potrebno je vreme i strpljenje. Igrači treba da se poznaju, da jedni druge prihvate. Situacija iz 93. minuta se dešava, to je fudbal. Na našu žalost dogodilo se nama, a Irtišu je donelo sreću. Loš trenutak, individualna greška koja može da baci u senku to što je zadnja linija dosta dobro funkcionisala tokom cele utakmice — zaključio je Milojević.

Novosti