SRPSKI FUDBAL DOTAKAO NOVO DNO: Ružomberok poslao Vojvodinu na kupanje, Mladost doživela još jedan poraz!

Fudbaleri Vojvodine eliminisani su već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Posle trijumfa u prvom meču u Novom Sadu od 2:1, srpski predstavnik doživeo je poraz na gostovanju Ružomberoku od 2:0.

Slovaci su do prolaska u drugo kolo stigli golovima u drugom poluvremenu. Prvo je autogol postigao Kovačević u 67. minutu, a konačan rezultat postavio je Maslo 20 minuta kasnije.

Vojvodina je odigrala daleko slabije nego u Novom Sadu. U prvom poluvremenu Ružomberok je napadao, a naš tim je veoma dobro odolevao. Domaćin je prvu veliku šansu imao tek pred kraj poluvremena kada je Maslo pogodio stativu.

U nastavku utakmice Voša je prva zapretila, ali je Malbašić u 49. minutu propustio veliku priliku. Posle ove šanse, Ružomberok je imao potpunu terensu inicijativu, dok su se Novosađani u potpunosti povukli. Kazna za takvu igru stigla je u 67. minutu posle jednog od mnogobrojnih prekida, Kovačević je nespretno poslao loptu u svoju mrežu, pa su domaći poveli. Vojvodina je sada morala da postigne gol. Očekivali su se ataci srpskog tima ka golu domaćina, ali to se nije desilo. Fudbaleri Vojvodine bili su previše pasivni, a konkretniji je i dalje bio Ružomberok. Domaćin je u 87. minutu posle još jednog prekida stigao do drugog gola, ovoga puta je Maslo postigao pogodak glavom. Do kraja utkamice Vojvodina je bezuspešno pokušavala da stvori šansu, pa je Ružomberok prošao u drugo kolo.

Drugi srpski predstavnik koji je igrao od 19 časova, Mladost iz Lučana, je takođe eliminisan u prvom kolu. Posle poraza u prvom meču od 3:0, Lučanci su izgubili i u drugom, ovoga puta sa 2:0.

Jedini srpski predstavnik u kvalifikacijama za LE ostaje Zvezda, koja će u drugom kolu igrati protiv Irtiša iz Pavlodara.