USPEŠNA GENERALNA PROBA PARTIZANA: Crno-beli tek pred kraj meča probili odbranu Urala (VIDEO)

Partizan je u generalnoj probi pred prvi meč u sezoni protiv Budućnosti savladao ruski Ural rezultatom 1-0.

Jedini pogodak na meču postigao je Uroš Đurđević u 88. minutu iz penala koji je upravo zbog njega i dosuđen.

Partizan je nastupio u sastavu: Kljajić, Vulićević, Ćirković, Ostojić, Miletić, Everton, Kosović, Mihajlović (od 76. Đuričković), Janković (od 76. Pantić), Leonardo (od 85. Tavamba), Đurđević.

URAL: Godzur, Varazdat, Balažic, Danisev, Pavlenko, Bavin, Kulakov, Dimitrov, Iljin, Gluškov, Emelianov.
Klupa: Arapov, Dinga, Lungu, Stavpec, Merkulov, Čanturia, Podoksenov, Fidler, Ojevole, Korobov, Jusupov, Ščerbakov
Trener: Aleksandr Tarhanov

U prvom poluvremenu Partizan je stvorio nekoliko solidnih šansi za gol preko Leonarda i Mihajlovića, od kojih je najbolja bila ona pred sam kraj poluvremena kada je popularni Neca prebacio loptu preko gola kod jedan na jedan sa golmanom.

U drugom poluvremenu nije bilo ozbiljnih prilika sve dok Rusi u 60. minutu nisu uveli igrače sa klupe i malo pritisli crno-bele i stvorili par izglednih šansi. Najbolja šansa za Ural bila je ona u 82. minutu kada je Kljajić vrhovima prstiju odbranio šut iz daljine. U 88. minutu tokom duela sa Urošem Đurđevićem štoper ruskog prvoligaša igrao je rukom i tako načinio jedanaesterac iz koga je upravo Uroš Đurđević doveo crno-bele u vođstvo. Posle tog gola igrači Partizana su pritsli Ural i preko Tavambe imali odličnu šansu, koji je kod jedan na jedan uspeo da lobuje golmana ali je lopta završila pored gola.

Zimus su se takođe sastali u generalnoj probi crno-belih Partizan i Ural, tada su Beograđani slavili rezultatom 2-0 golovima Leonarda i Đurđevića.

Trebalo bi da ovaj sastav crno-belih izađe na teren i protiv Podgoričana sledeće nedelje.