ĐOKOVIĆ UDARIO U BELGIJSKI ZID: Najbolji srpski teniser poražen u četvrtfinalu

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Djoković eliminisan je sa masters turnira u Monte Karlu pošto je danas u četvrtfinalu poražen od Belgijanca Davida Gofana u tri seta, 2:6, 6:3 i 5:7.

Gofan je do prve pobede u šestom medjusobnom duelu sa Djokovićem došao posle dva sat i 37 minuta igre.

Belgijanac će se u polufinalnu masters turnira u Monte Karlu sastati sa boljim iz duela izmedju Argentinca Dijega Sebastijana Švarcmana i Španca Rafaela Nadala.

Gofan je brejkom počeo duel s Djokovićem koji u prvom setu nije uspevao da pronadje ritam. Belgijanac je to iskoristio i u petom gemu još jednom oduzeo servis srpskom teniseru. Belgijanac je do prednosti od 1:0 u setovima došao pola sata igre.

Djoković je u drugom setu popravio ritern, što je Belgijancu znatno otežalo situaciju na terenu. Gofan je ipak prvi u tom periodu stigao do dve vezane brejk lopte, ali ih je Djoković spasao. Upravo je to Djokoviću podiglo samopouzdanje, pa je srpski teniser u narednom gemu oduzeo servis 13. teniseru na ATP rang-listi.

On je stečenu prednost bez većih problema sačuvao do kraja tog perioda i došao do izjednačenja od 1:1.

U odlučujućem setu Djoković je odmah na početku oduzeo servis Gofanu, a potom je u svakom narednom pritiskao servise rivala, ali nije uspeo da još jednom dodje do brejka. Belgijanac je u šestom gemu imao pet brejk šansi da dodje do izjednačenja, ali je srpski teniser ipak sve uspeo da ih spasi.

Djoković ipak nije izdržao, Belgijanac je posle osvojenog servis gema, došao do brejka i izjednačenja 4:4.

U naredna tri gema obojica tenisera bila su sigurni na svojim servisima, iako je Djoković u 11. gemu triput mogao da dodje do brejk lopte, ali je na „djusevima“ pravio neiznudjene greške iz bekhenda.

Usledio je nadjuži gem na meču u kom je Gofan pritiskao servis Djokovića i na kraju uspeo da dodje do brejka, iskoristivši petu meč loptu.

Beta