TOBDŽIJE SE PROVUKLE NA RIVERSAJDU: Arsenal muku mučio sa Midlsbrom, ali na kraju stigao do pobede (VIDEO)

Fudbaleri Arsenala upisali su važnu pobedu u poslednjoj utakmici 33. kola Premijer lige.

Vengerov tim savladao je Midlsbro na Riversajdu sa 2:1 uz dosta muka i poteškoća.

Domaći tim je u najmanju ruku bio ravnopravan, ako ne i bolji rival tokom 90 minuta igre. Tobdžije u prvom poluvremenu nisu stvorili šansu, ali su uspeli da dođu do gola. Aleksis Sančez je sjajno i precizno izveo slobodan udarac u 42. minutu.

Ipak, Midlsbro kome gori pod nogama nije nikako hteo da se proda. Bili su bolji tim u nastavku, i to im se isplatilo već u 50. minutu. Dauning je sjajno centrirao, a Negredo se još bolje snašao u kaznenom prostoru Arsenala i savladao nemoćnog Čeha. I posle ovog gola domaći tim je imao inicijativu, Ajala je nekoliko minuta kasnije propustio sjajnu priliku. Nažalost pod Midlsboro, do drugog gola stigao je Arsenal. Ozil je bio strelac na dodavanje Arona Remzija u 71. minutu.

Ovaj gol nemačkog veziste na kraju je bio presudan na ovoj utakmici, pa je Vengerov tim došao do tri toliko željena boda. Midlsbro je imao šut više od Arsenala na ovom meču, što dovoljno govori koliko je muka imao londonski tim da na kraju stigne do trijumfa.

Arsenal je na tabeli Premijer lige trenutno tek na šestoj poziciji sa 57 bodova, dok je Midlsbro pretposlednji sa samo 24 boda i četiri pobede u sezoni.