U EVROLIGI SVE PO STAROM: Nove kazne za Crvenu Zvezdu!

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da ga je Evroliga ponovo kaznila zbog propusta, ovog puta sa 42.000 evra.

Zvezda je kažnjena sa 18.000 evra zbog „loše organizacije utakmice s Fenerbahčeom“, a kao glavni razlog Evroliga je navela zakrčene prolaze i previše gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić“, čime je bila ugrožena bezbednost svih na tribinama na tom meču.

Zbog identičnog, i kao otežavajuću okolnost, ponovljenog prekršaja, Crvena zvezda je kažnjena sa 24.000 evra za utakmicu koja je odigrana protiv atinskog Panatinaikosa.

Zvezda je navela da je klub pohvaljen i za ogromne napore koje je učinio u prethodne dve utakmice sa Galatasarajem i Bambergom, koje su takodje nosile epitet „visokog rizika“, ali su organizovane bez greške.

„Klub ovom prilikom želi da zahvali i predstavnicima policije koji su maksimalno pomogli da se organizuju te utakmice“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Crvena zvezda je još jednom apelovala na navijače da se na evroligaškim utakmicama dosledno pridržavaju uputstava kluba i sugestija redara i obezbedjenja, jer je klub i dalje pod uslovnom kaznom pražnjenja dvorane na nekoj od narednih utakmica.

Zvezda je samo u 2017. godini na ime kazni (najveći deo otpada upravo na zakrčene prolaze i bacanje predmeta u teren) platila 70.500 evra.

Beta