GOTOVO: Reprezentativac stigao u Crvenu zvezdu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda ozvaničio je dovođenje Kingsa Kangve.

Kangva je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Zvezdom, objavio je klub.

Zambijski vezista je rođen 1999. godine i u Zvezdu stiže iz Arsenal Tule.

Brzonogi vezni fudbaler se trenutno nalazi u kampu reprezentacije Zambije, posle čega će stići u Beograd i staviti se na raspolaganje našem treneru Dejanu Stankoviću, a poslao je i jasnu poruku svim zvezdašima.


„Pozdrav svima. Veoma sam srećan i uzbuđen što sam potpisao za Crvenu zvezdu iz Beograda. Jedva čekam da vas uskoro vidim, ćao“, izjavio je Kangva.

Kangva je rođen 6. aprila 1999. godine u Kasami, gradu u Zambiji i prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu – Hepi Hartsu, posle čega se otisnuo u Evropu, preciznije u Hapoel Ber Ševu.

Nije se dugo zadržao u Izraelu i brzo se vratio u domovinu kako bi zaigrao za Bildkon, posle čega stiže transfer u Arsenal iz Tule gde je proveo prethodne tri godine. Tamo je na 54 meča postigao šest pogodaka, a profilisao se kao fudbaler plemenitog kova, odlične tehnike, brzine i sposobnosti da „ponese“ loptu od šesnaesterca do šesnaesterca.

 


Poznat je i kao neko ko ima dobar prekid, ali i nisko težište, što protivnicima rpavi veliki problem kada treba da mu oduzmu loptu.

Takođe, standardni je član reprezentacije Zambije za koju je odigrao 13 utakmica i postigao gol, a prethodno je prošao čitav juniorski staž zemlje iz koje dolazi.

Be the first to comment on "GOTOVO: Reprezentativac stigao u Crvenu zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*