TUŽNA NOĆ U AKAPULKU: Kirijosove servis bombe srušile Novakov san o tituli!

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polfinale turnira u Akapulku.

Njega je posle velike borbe sa 2:0(7:6, 7:5) savladao Nik Kirijos u meču koji je trajao 106 minuta.

Srpski teniser je igrao dobro u polju, ali je imao velikih problema sa neverovatnim servisima Australijanca. Novak nije uspeo da napravi nijedan brejk na ovom meču. Kirijos je meč završio sa impozantnih 25 aseva. Novak je takođe veoma dobro servirao, ali to nije bilo dovoljno za trijumf.

Sjajna meksička publika je tokom celog meča bila uz Novaka, ali nažalost on nije uspeo da im uzvrati novom pobedom.

Ovo je bio prvi međusobni duel dvojice tenisera.

Kirijosa u polufinalu pčekuje duel sa Semom Kverijem, dok je drugi polufinalni par Čilić Nadal.

TOK MEČA:

U prvom setu viđena je veoma izjednačena borba dvojice tenisera. Viđena je samo jedna brejk lopta, u ovom delu igre, ali Novak nije uspeo da je iskoristi. Kirijos je sjajno servirao od samog starta, imao bi i po nekoliko asova u jednom servis gemu.

Sa, druge strane Đoković je bio veoma dobar u igri u polju, slao je precizne forhende i bekhende i u nekim trnucima podsećao je na svoje najbolje dane.

Pošto brejkova nije bilo, pobednik seta se odlučivao u taj-brejku. U odlučujućem gemu, ponovo smo videli izjednačenu borbu Srbina i Australijanca. Sve do devetog poena mini brejkova nije bilo, ali je onda usledila Novakova neiznuđena greška. Kirijos je imao dve set lopte, ali je napravio duplu servis grešku i tako vratio poklon Novaku. U nastavku taj-brejka srpski teniser propustio je dve set lopte, da bi Australijanac posle treće promene strana iskoristio četvrtu set loptu i sa 11:9 stigao do vođstva od 1:0 u setovima.

Ništa se nije menjalo ni u drugom setu. Kirijos je i dalje ludački servirao i bez puno problema osvajao gemove na svoj servis. Novak, iako je najbolji riterner na svetu, nije imao pravog rešenja za servise Australijanca.

Publika u Akapulku je u svakom trenutku do krajnjih granica bodrila Novaka. Oba tenisera su bez problema čuvala svoje servis gemove, ali je Novak nažalost poklekao u odsudnom trenutku. Kirijos je vodio sa 6:5 i drugi teniser sveta je po drugi put servirao za opstanak u meču. To je bio i najgori Novakom gem možda i na celom turniru. Izgubio je sva četiri poena, pa je Kirijos sa 7:5 obezbedio plasman u polufinale.