OGLASIO SE I JAVOR U VEZI VEČITOG DERBIJA: Odluka Sudijske komisije o sudiji je vrhunska

fudbal-lopta-fudbalska

Posle saopštenja Mladosti iz Lučana povodom izbora sudije za večiti derbi, oglasio se i predstavnik Javora.

Prvi čovek Javora i predsednik Zajednice klubova Super lige Srbije Dragan Lazović rekao je danas da je Sudijska komisija donela „vrhunsku odluku“ kada je odredila da Majo Vujović sudi predstojeći „večiti“ derbi.

„Kao predsednik Zajednice klubova Superlige smatram da je odluka Sudijske komisije bila vrhunska, a to mogu da tvrdim na osnovu mog dvadesetogodišnjeg iskustva u fudbalu. I ne slažem se sa stavom da samo Milorad Mažić može i mora da sudi ‘večiti’ derbi, jer siguran sam da imamo bar još pet arbitara koji bi mogli da odgovore izazovu ovako važnog meča“, naveo je Lazović u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

U poslednjih nekoliko dana podigla se „velika prašina“ oko toga ko će suditi predstojeći „večiti“ derbi.

Pitanje delegiranja sudija pokrenula je Crvena zvezda, odnosno Terzić koji je upitao Fudbalski savez Srbije zbog čega predstojeći „večiti“ derbi ne sudi Milorad Mažić već Majo Vujović.

Posle tog saopštenja Terzića oglasili su se i predstavnici Sudijske komisije FSS, ali i Partizan i Čukarički i nekolicina klubova Super lige Srbije, koji su naveli da treba zaštiti integritet Sudijske organizacije.

„Svako osporavanje odluka Sudijske komisije narušava sam sistem, stvara nepoverenje, a fudbalski klub Javor apsolutno poštuje autonomnost sudijske organizacije i napore FSS da u svakom segmentu stvari budu bolje“, dodao je Lazović.

Fudbaleri Zvezde i Partizana igraju sutra od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“, u 24. kolu Super lige Srbije.

Zvezda je prva na tabeli sa šest bodova više od Partizana.

Beta