TRIJUMFALNI POČETAK POHODA NA AKAPULKO: Đoković uz male probleme do pobede nad žilavim Kližanom!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se plasirao u drugo kolo ATP turnira u Akapulku, posle pobede nad Martinom Kližanom.

On je slavio protiv Slovaka sa 2:0(6:3, 7:6) za 95 minuta igre.

Ovo je bio treći međusobni duel dvojice tenisera, i treća pobeda srpskog igrača.

Đoković je u oba seta igrao sa malo oscilacija i opuštanja, ali imajući u vidu pauzu koju je napravio ovo je veoma dobar početak turnira

Novaka u narednom kolu očekuje bolji iz duela Del Potro Tijafo, taj meč je na programu kasnije tokom noći.

TOK MEČA:

Manjih problema bilo je na početku prvog seta. Kližan je u dva gema imao brejk lopte, ali ih je Novak sve odbranio. Prelomni trenutak prvog seta bio je šesti gem, kada je Đoković po prvi put oduzeo servis rivalu. Posle toga bez muke je priveo set kraju i rešio ga u svoju korist sa 6:3. Novak je u ovom setu igrao uz dosta oscilacija, ali je najbitnije da ga je rešio u svoju korist.

Novak je sjajno započeo drugi set. Odmah na startu je napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, posle početnog vođstva, Đoković je potpuno stao. Kližan je to iskoristio i vezao četiri gema, pa je Slovak stekao prednost od 4:2. Novak je shvatio da je vrag odneo šalu, te je ubacio u veću brzinu i već u sedmom gemu vraća brejk i smanjuje na 4:3. Ovo je bio i poslednji brejk u setu, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Odlučujući gem krenuo je veoma dobro po srpskog tenisera. Đoković je brzo i lako poveo sa 3:0. Međutim, Kližan nikako nije hteo da se preda, pa je i on vezao tri poena i tako izjednačio na 3:3. Novak se u narednim poenima potrudio da veće drame ne bude. Svom rivalu je do kraja dozvolio samo jedan poen, pa je sa 7:4 stigao do drugog seta i pobede od 2:0.