FANTASTIČNA NOĆ NIKOLE JOKIĆA: Prvi tripl-dabl srpskog SUPERSTARA u NBA ligi (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Jokić vratio se na parket posle kratke pauze zbog povrede i odmah zabeležio prvi tripl-dabl u NBA karijeri.

Jokić je predvodio Denver do pobede nad Milvokijem sa 121:117, postigavši 20 poena, uz 13 skokova i 11 asistencija za 32 minuta na parketu.

Nikola je zbog blage povrede kuka propustio prethodne tri utakmice, Nagetsi su doživeli dva poraza, ali se vratio u velikom stilu – iz igre je šutirao 8-15, za tri poena 2-4, dok je sa linije za slobodna bacanja bio siguran oba puta.

Tokom perioda provedenog na terenu izgubio je samo dve i ukrao jednu loptu, a impresivno zvuči da je od 13 skokova, sedam zabeležio u napadu.

Nekadašnji igrač Mega Leksa prvi put u karijeri je bio ‘dvocifren’ u tri statističke kolone i postao prvi košarkaš Denvera kojem je to pošlo za rukom, još od 10. aprila 2013. godine i Andrea Igudale.

On je imao sjajnu podršku u Kenetu Faridu koji je ostvario dabl-dabl (19 poena i 11 skokova), dok je najefikasniji bio Vilson Čendler sa 23 poena i 8 uhvaćenih lopti. U redovima Baksa istakli su se Džabari Parker sa 27 poena i 11 skokova, odnosno Janis Adetokumbo, koji je postigao četiri poena manje i uhvatio tri lopte manje od Parkera.

Nagetsi su ostvarili 22. trijumf u sezoni i sa 27 poraza drže osmo mesto na tabeli zapadne konferencije, dok je Milvoki 11. na Istoku sa skorom 21-28.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!

B92