DA LI JE REŠENA ŠAMPIONSKA TRKA? Strašni Čelsi razbio Arsenal i približio se osvajanju Premijer lige (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija slavili su u velikom derbiju Londona protiv Arsenala sa 3:1 i tako napravili ogroman korak ka šampionskoj tituli.

Plavci su poveli golom Alonsa u 13. minutu. Kosta je glavom pogodio prečku, a onda se lopta odbila do Alonsa koji je takođe glavom savladao nemoćnog Čeha. Do kraja poluvremena Arsenal je imao sjajnu šansu preko Gabrijela, ali je Kurtoa refleksno odbranio i poslao loptu u korner.

Najlepši momenat na utakmici dogodio se u 53. minutu. Kosta je negde na polovini terena glavom spustio loptu do Azara, a Belgijanac je magičnim solo prodorom prešao 50-ak metara i poslao loptu u Čehovu mrežu. Čelsi je poveo sa 2:0. Tobdžije su krenule na sve ili ništa, ušli su Žiru i Velbek, ali to nije promenilo stanje na terenu. Plavci su stigli i do trećeg gola. Čeh je katastrofalno dodao loptu do rezerviste Fabregasa, koji je pogodio prazan gol sa nekih 25 metara i povisio na 3:0. Arsenal je do počasnog pogodka stigao u nadoknadi vremena, kada je Žiru glavom savladao Kurtou.

Ovim trijumfom ekipa Antonija Kontea sada ima 12 bodova više od najbližih rivala. Vengerovi puleni su treći, a ukoliko trijumfe zabeleže Siti i Liverpul pašće na peto mesto.