STRAŠAN MEČ PRIPAO RUSKINJI: Makarova posle teniskog rata eliminisala jednog od najvećih favorita za titulu!

Posle velike borbe i tri odigrana seta Ekaterina Makarova je prošla u osminu finala Australijen opena.

Ruskinja je u sjajnom meču savladala šestu teniserku sveta Dominiku Cibulkovu sa 6:2, 6:7, 6:3 posle 176 minuta igre.

Makarova je igrala sjajno u prvih set i po. Lagano je došla do vođstva od 1:0. A, u istom ritmu nastavila je i u drugom setu.

Ruskinja je ubrzo stigla do prednosti od 4:0 i izgledalo je da je samo pitanje vremena kada će proći u narednu fazu i izbaciti Cibulkovu sa turnira. Dominika je servirala, a Makarova je imala brejk loptu za 5:0, Slovakinja je uspela da se izvuče i smanji na 4:1. Nakon toga Cibulkova je preuzela konce igre u svoje ruke. Vezala je još četiri gema, pa je povela sa 5:4. Ruskinja se malo opasuljila, te je nekako uspela da izbori taj-brejk. U odlučujućem gemu, posle sporijeg starta, za sve se pitala Cibulkova. Ubrzo je stigla do 6:3, te je iskoristila prvu set loptu, za 1:1.

Makarova je u pauzi između dva seta otišla do svlačionice, a kada se vratila na teren igrala je kao u prvih sat vremena. Brzopotezno je stigla do brejka i prednosti od 2:0, ali žilava Cibulkova nikako nije htela da se preda. Slovakinja je odmah u narednom gemu vratila brejk, a onda osvojila svoj servis i izjednačila na 2:2. Pri rezultatu 3:3 Makarova je servirala, tokom gema Cibulkova je imala tri brejk lopte, ali nijednu nije uspela da iskoristi. Ruskinja se nekako izvukla, pa je ponovo vodila, 4:3. Dominika je u narednom gemu imala dve lopte za izjednačenje, ali je neshvatljivo krenula da greši, što je Makarova oberučke prihvatila, pa je sa četiri vezana poena stigla do brejka i vođstva od 5:3. Uz malo poteškoća Ruskinja je uspešno odservirala za meč i obezbedila plasman u osminu finala Australijen opena.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!