OBAVLJEN ŽREB ZA AO: Novak protiv starog znalca na startu, Marej na Federera već u četvrtfinalu!

Obavljen je žreb za Australijen open.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će u prvom kolu imati teškog, ali dobro poznatog rivala, Fernanda Verdaska. Dobra vest je da na Novakovoj strani nema Rodžera Federera. Srpski as od težih protivnika na putu do finala, može da se sastane sa Dimitrovom u četvrtoj rundi, zatim sa Timom u četvrtfinalu, dok bi ga u borbi za finale čekao Miloš Raonić.

Endi Marej je dobio lakšeg rivala u prvom kolu, ali čini se i teži žreb za nastavak takmičena. Britanac će na otvaranju turnira igrati protiv Marčenka, ali će na Federera moći već u četvrtfinalu, dok bi mu protivnik u polufinalu bio Sten Vavrinka.

Rodžer Federer će u prve dve runde igrati sa kvalifikantima, dok će u trećem kolu najverovatnije naleteti na Berdiha.

Nadala u prvom kolu očekuje okršaj sa Florijanom Majerom.

Od ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki je dobio zanimljivog rivala u prvom kolu, to je David Džumhur. Ukoliko bi Viktor uspešno prebrodio prva dva kola usledio bi duel sa Vavrinkom.

Protivnik Dušana Lajovića na startu biće Stefan Rober, a ukoliko savlada vremešnog Francuza najverovatnije ga očekuje duel sa Žoom Vilfredom Congom.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, to možete učiniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!