POPODNE FAVORITA: Trijumfi Čelsija, Junajteda i Arsenala, Lester ponovo razočarao, Vest Hem se budi (VIDEO)

Od 16 časova odigrano je šest utakmica u Premijer ligi.

Boksing dej doneo je dosta dobrih mečeva, ali i lepih golova.

Čelsi je upisao i 12 pobedu u nizu. Ekipa Antonija Kontea savladala je na Stamford Bridžu Bornmaut sa 3:0. Pedro je postigao dva gola, a Azar je bio precizan sa bele tačke. Ovim trijumfom Plavci su se učvrstili na prvoj poziciji. Nije im odmogao ni izostanak Dijega Koste i Kantea, koji nisu igrali zbog prikupljenih žutih kartona. Matić je odigrao celu utakmicu, dok je Ivanović sa klupe ispratio pobedu svog tima.

Mančester Junajted je nastavio da ređa trijumfe. Murinjov tim pobedio je Sanderlend sa 3:1. Još jedan sjajan meč odigrao je Ibrahimović koji je postigao gol i upisao dve asistencije. Pored njega pogađali su Blind, i rezervista Mktarijan, o čijem će se golu još dugo dugo pričati. Jedini strelac za Sanderlend bio je Borini u trećem minutu nadoknade. Crveni đavoli su tako stigli do četvrte pobede u nizu u Premijer ligi.

Arsenal je posle puno muke i prolivenog znoja uspeo da savlada VBA sa 1:0. Napadao je tim Arsena Vengera tokom čitavog meča, ali je tek u završnici stigao do zlata vredna tri boda. Žiru je postigao gol  86. minutu i tako ostavio Tobdžije u trci za Čelsijem.

U ostalim mečevima Lester je nastavio da pruža loše partije, Everton je na King Pauer stadionu pobedio sa 2:0. Navijači Lestera su nosili maske sa likom Džejmija Vardija, zbog crvenog kartona kojeg je dobio na meču sa Stoukom. Vest Hem je konačno ušao u pravu formu. Ekipa Slavena Bilića pobedila je i treći put za redom. Londonski tim je savladao Svonsi u gostima sa 4:1. Aju, Rid, Antonio i Kerol su bili strelci za Čekićare, a jedini gol za domaćina postigao je Ljorente. Barnli je minimalnim rezultatom 1:0 bio bolji od Midlsboroa, jedini gol na meču postigao je Andre Grej u samoj završnici.

Današnji program zatvaraju Hal i Mančester Siti, utakmica počinje u 18:15.