SIMON POKVARIO HRVATIMA BOŽIĆ: Zvezda popila Cedevitu na eks i ostala na maksimalnom učinku!

Košarkaši Crvene Zvezde savladali su na gostovanju u Zagrebu ekipu Cedevite sa 95:91 i tako i dalje ostali neporaženi u ABA ligi.

Domaćin je bio bolji samo u prvoj deonici koju je rešio u svoju korist sa 22:13. Nakon toga srpski i regionalni šampion ubacio je u veću brzinu i već do poluvremena je bilo 38:33 za ekipu Dejana Radonjića. Razlika je sve do četvrte četvrtine rasla, a Cedevita je u poslednjih nekoliko minuta pokušala da napravi veliki preokret, ali Zvezda je uspela da se odbrani od svih naleta i na kraju da dođe do veoma važne pobede.

Najzaslužniji za 14 trijumf u ABA ligi bio je Marko Simonović koji je ubacio 27 poena, sjajan je bio i Kuzmić sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 10 skokova, Dženkins je dodao 16, a Dangubić 13 koševa.

U domaćem timu ubedljivo najbolji bio je Boutrajt sa 30 poena, Šurna je ubacio 16, a Bilan 12 poena.

Ovo je Zvezdi bio poslednji meč u ABA ligi ove godine, a 2017. otvara drugog januara kada u Pionir stiže Zadar. Cedevita istog dana gostuje MZT u Skopju.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg portala, kliknite na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači. Hvala!