ŠTETA: Del Potro propušta Australijan open!

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro najverovatnije će propustiti prvi grend slem u 2017. godini, Otvoreno prvenstvo Australije.

„Potrebna mi je dobra fizička priprema, kako bih mogao da igram tokom cele godine. Uskoro će početi Australijan open i mislim da neću uspeti da se spremim. Gledamo prioritete. Ako me je tenis čekao dve godine, Australija može da me sačeka još godinu dana“, rekao je Del Potro, preneo je Skaj.

Bivši osvajač Ju Es opena mogao bi da propusti i prvo kolo Dejvis kupa u februaru, kada će Argentina početi odbranu titule protiv Italije. Mečevi su na programu od 3. do 5. februara u Buenos Ajresu.

„Ima još vremena do meča sa Italijom, ali ne previše. Igraće se na šljaci, a to je podloga na kojoj se mučim“, rekao je Del Potro.

Del Potro bi trebalo da igra dva egzibiciona meča protiv Španca Davida Ferera u Buenos Ajresu i Mar del Plati 27. i 28. decembra.

On je prethodnih godina imao mnogo problema sa povredama, a na teren se vratio početkom godine, pošto se oporavio od treće operacije ruke. Ove godine igrao je dobro, osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a sa Argentinom Dejvis kup, pobedom protiv Hrvatske u Zagrebu.

Beta