ŠMEKERSKI POTEZ: Rozberg osvojio titulu, pa se povukao iz Formule 1

Svetski šampion Niko Rozberg saopštio je danas da se povlači iz Formule jedan jer je ispunio svoj san.

Rozberg je odluku o povlačenju saopštio na svojoj strani na Fejsbuku, manje od nedelju dana pošto je osvojio svoju prvu titulu.

„Tokom 25 godina trkanja sam imao jedan san, jednu ‘stvar’ koju sam želeo da postanem šampion Formule jedan. Kroz vredan rad, bol, žrtve, imao sam taj jedan cilj. I sada sam ga ispunio. Popeo sam se na svoju planinnu, sada sam na vrhuncu i osećam se ispravno. Moja najjača emocija trenutno je duboka zahvalnost svima koji su me podržavali da ispunim san“, napisao je 31-godišnji Rozberg.

Rozberg je u nedelju osvojio titulu tako što je u Abu Dabiju bio drugi, ali to mu je bilo dovoljno da na kraju bude ispred svog timskog kolege Luisa Hamiltona. Nemački vozač pobedio je u devet trka od 21, koliko ih ima u šampionatu.

„Kada sam pobedio u Suzuki, od trenutka kada je sudbina titule bila u mojim rukama, počeo je da raste pritisak i tada sam pomišljao da završim karijeru ako postanem šampion. U nedelju u Abu Dabiju sam znao da bi to mogla da bude moja poslednja trka i taj osećaj mi je pomogao da razbistrim glavu. Odluku sam doneo u ponedeljak uveče. Posle jednog dana razmišljanja, saopštio sam odluku (suprugi) Vivijan i Georgu (Noltu, iz Rozbergovog menadžment tima). Jedina stvar koja mi je otežavala odluku na bilo koji način je što sam otežao situaciju mojoj trkačkoj porodici, ali oni to razumeju“, naveo je Rozberg.

On je napisao da će sada uživati u trenutku, kao i da će naknadno odlučiti čime će se baviti.
The son of Finland’s 1982 world champion Keke, Rosberg made his F1 debut for Williams at the Bahrain Grand Prix in 2006, finishing seventh.

Tanjug