ZATO OBOŽAVAMO PREMIJER LIGU: Svonsi i Palas odigrali meč milenijuma, pobeda Liverpula u senci Kutinjove povrede, Lester jedva do boda (VIDEO)

Neverovatno popodne u Premijer ligi.

Krenimo od meča milenijuma. Svonsi je na svom Libertiju savladao Kristal Palas sa neverovatnih 5:4. Na ovom meču smo videli čak tri preokreta i četiri gola posle 80. minuta. Sve je započelo pogodkom Zahe za vođstvo ekipe Alana Pardjua u 19. minutu. Do kraja poluvremena izjednačio je lepim golom iz slobodnjaka Sigurdson. Ali, ništa nije nagoveštavalo na ono šo smo videli u nastavku. Labudovi su brzim golovima Fera u 66. i 68. minutu stigli do činilo se nedostižnih 3:1. Međutim, gosti iz Londona nisu tako mislili. Prvo je Tomkins u 75. smanjio na 3:2, a sedam minuta kasnije bilo je 3:3. Zaha je centrirao, a Kork je nesrećno poslao loptu u svoju mrežu. Nastavio je Palas sa naletima ka golu rivala, pa je ubrzo stigao do preokreta. Posle kornera i karambola u šesnaestercu Svonsija, Benteke je sproveo loptu u mrežu, pa je u 84. minutu na semafrou stajalo 3:4. Svonsi je svim silama krenuo da osvoji barem bod, a došao je do sva tri, zahvaljujući rezervisti Ljorenteu koji je u 91. i 93. minutu bio strelac za neopisivo slavlje u Velsu. Ovo je Svonsiju prvi trijumf još od prvog kola i sada su pretposlednji na tabeli. Kristal Palas je doživeo i šesti poraz u nizu, pa je sada tek 16.

Liverpul je dosta teško pobedio Sanderlend sa 2:0. Ipak, ovu utakmicu nije obekežio novi trijumf Redsa, već teška povreda Kutinja u prvom poluvremenu. Ekipa Jirgena Klopa je do pobede stigla golovima u drugom poluvremenu. Prvo je pogodio Origi u 75. minutu, a konačan rezultat postavio je Milner sa bele tačke u 91. minutu. Liverpul je sada prvi na tabeli, dok je Sanderlend na poslednjem mestu.

Lester je jedva izvukao bod na svom King Paueru protiv Midlsboroa, 2:2. Gosti su dva puta vodili golom Negreda, ali se šampion Engleske penalima vraćao u život. Jednom je strelac bio Mahrezm a drugi put je pogodio Slimani u samoj završnici utakmice. Ekipa Klaudija Ranijerija je na niskom 13. mestu, dok je Midlsboro dve pozicije ispod.

Hal i VBA su podelili bodove, bilo je 1:1. Gosti su poveli golom Gereta Mekolija u prvom poluvremenu, ali nisu izdržali do kraja. Bod domaćem timu doneo je Mbokani.

https://www.youtube.com/watch?v=UtlwgGBm28g

https://www.youtube.com/watch?v=d6UWf1tU0dM