DŽIKIĆ: Bilo je grešaka, ali sam zadovoljan pobedom!

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je u subotu uveče da je njegova ekipa uspela da uspori Zadar i da je to razlog pobede.

„Imali smo mali pritisak pred ovu utakmicu. Ostavio je na nas trag težak raspored, imali smo vezane mečeve protiv Budućnosti, Zvezde, Cedevite, pa smo napravili kiks protiv Šarloa i došli smo ovde pune glave. Generalno smo zadovoljni što smo uspeli da, pre svega, usporimo Zadar“, rekao je Džikić novinarima u Zadru.

Košarkaši Partizana pobedili su u gostima Zadar sa 76:69 u 10. kolu Jadranske lige i tako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza.

„Zadar vrlo tečno igra i ako to ne zaustaviš možeš da imaš problema. Gledali smo utakmice i koje su dobijali i koje su gubili i meni se svidelo kako igraju. Morali smo da se pozabavimo nekim stvarima, što je na kraju i dalo rezultata. Imali smo neke greške u preuzimanjima, ali generalno zadovoljan sam pobedom“, rekao je Džikić.

Trener Partizana je naveo da uvek voli da dodje u Zadar.

„Lično mnogo volim da dodjem u Zadar, i u najavi sam rekao da je to grad košarke. Volim čak i da u toku meča komuniciram s ljudima koji sede u produžetku klupe… Nešto radije kad pobedimo nego kad izgubimo, naravno“, rekao je Džikić.

Košarkaš Partizana Vanja Marinković naveo je da je pobeda u Zadru vrlo važna za njegovu ekipu.

„Vrlo važna pobeda za nas posle vezanih poraza od Cedevite i Šarloa… Mislim da je drugi ili treći meč da imamo dobar šut za tri poena, možda je to presudilo, i skok naravno“, rekao je Marinković.

Beta19