SIMONOVIĆ U NBA LIGI? Da, moguće je

Marko Simonović igra sjajno na početku sezone, a na prošloj utakmici Zvezde i Armanija bio je junak velike pobede srpskog šampiona.

Milan Gurović je u intervjuu za Alo pričao o radu sa Simonovićem dok je on bio u stručnom štabu kluba sa Malog Kalemegdana.

–  Ostajali smo posle svakog treninga i ubacivali po 400 šuteva. Ne šutirali, nego ubacivali. Znači, po 600 pokušaja. I to ne iz mesta, nego iz kretnje. Na utakmici, puls ide i do 160, i telo treba da se navikne da bude smireno. Zato me je i oduševio protiv Armanija. Običan gledalac to ne vidi, ali on svaki šut izbacuje isto, pravovremeno, pod pravim uglom. Sve ja to pratim, jer znam šta smo radili. Vidi se da puca od samopouzdanja, rekao je Gurović za Alo.

Gurović smatra da za Simonovića nije kasno da ode u NBA ligu!

– Pa pogledajte samo njegovu građu. Postao je kalibar i za NBA ligu! Ima tu motoriku, voli ‘run and gun’ košarku, što da ne. U najboljim je godinama, a sa ovim telom može da igra još pet sezona na vrhunskom nivou. Ne izlazi, ne pije, ne puši i tek će eksplodirati. Pritom je i sjajna persona, profesionalac. I dok sam bio u Zvezdi, dolazio je ranije, istezao se, išao u teretanu. Na pravom je putu, nije mu kasno za NBA, zaključuje legendarni Gurović.