BEZ POBEDNIKA U OSTRVSKOM DERBIJU: Junajted dominirao, ali nije računao na rezervistu Žirua (VIDEO)

U jednom od najvećih derbija engleskog i evropskog fudbala Mančester Junajted i Arsenal odigrali su nerešeno 1:1 na Old Trafordu.

Domaćin je poveo golom Mate u 68. minutu, a veliki i važan bod Tobdžijama doneo je rezervista Žiru u 89. minutu.

Junajted je ovim bodom ostao šesti i ima 19 bodova, Arsenal je četvrti sa 24.

Ekipa Žozea Murinja bila je bolji rival na ovoj utakmici. U prvom poluvremenu Crveni Đavoli su potpuno neutralisali Arsenalove napade. Vengerov tim nije uspeo da stvorni niti jednu dobru situaciju kod gola Davida de Hee. Mata i Marsijal su propustili najbolje prilike za Junajted, pošto je Petr Čeh sjajno neutralisao njihove udarce.

Još veća dominacija Mančestera u drugom poluvremenu. Arsenal je teško dolazio do lopte, a kamoli do neke prilike za gol. Posle nekoliko propuštenih šansi, Junajted je konačno poveo. Erera je sjajno uposlio Matu, a ovaj preciznim udarcem savladao Čeha. Venger je posle primljenog gola uveo Žirua, a kasnije i Čembrlejna. Ti potezi ispostavili su se kao krucijalni. Upravo je Okslejd Čembrlejn prošao po desnoj strani i centrirao, a francuski napadač silovitim udarcem glavom pogodio mrežu De Hee. Do kraja Junajted je probao da dođe do novog gola, ali nije uspeo da stvori ni jednu šansu.

Ovim bodom zadovoljniji je sigurno Arsenal, dok će Murinjo i Junajted od narednog meča sa Vest Hemom morati da krenu u seriju pobeda, ukoliko žele da se vrate u borbu za titulu.